ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1".

Код за ЄДРПОУ: 01267024
Телефон: (032) 292-08-08
e-mail: lzzbv@ukrpost.ua
Юридична адреса: 79021, м.Львів, вул.Кульпарківська, 93.
 
Дата розміщення: 26.04.2018

Річний звіт за 2017 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

1. Загальнаiнформацiя
Фiнансовазвiтнiсть, якадодається, включає в себе фiнансовузвiтнiсть
ПАТ «Львiвський завод залiзобетонних виробiв». Основним напрямком дiяльностi Компанiї є: надання в оренду й експлуатацiю власного чи орендованого нерухомого майна.
Компанiя зареєстрована за адресою: 79021 м.Львiв, вул.. Кульпаркiвська, буд. 93.За цiєю адресою знаходяться будiвлi та примiщення, що здаються в оренду, а також адмiнiстративний офiс Компанiї.
iдентифiкацiйний код 01267024;
мiсцезнаходження за КОАТУУ- 4610136900;
органiзацiйно-правова форма за КОПФГ-230 – приватне акцiонерне товариство.

2. Основа пiдготовки фiнансової звiтностi
Фiнансова звiтнiсть Компанiї пiдготовлена у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ), виданих Радою з мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку (РМСБО).
Ця фiнансова звiтнiсть пiдготовлена згiдно з принципом оцiнки за первiсною вартiстю.
Компанiя веде бухгалтерський облiк в мiсцевiй валютi i складає бухгалтерську звiтнiсть вiдповiдно до українських стандартiв бухгалтерського облiку («П(С)БО»). Фiнансова звiтнiсть пiдготовлена на основi даних бухгалтерського облiку, з урахуванням коригувань i рекласифiкацiй, з метою достовiрного представлення iнформацiї вiдповiдно до МСФЗ.

Застосування припущення щодо здатностi Компанiї продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi
За рiк, що закiнчився 31 грудня 2017року, Компанiя отрималазбиток у сумi 38,0 тис.грн. (2016:прибуток 347,0 тис.грн.), чистi активи станом на 31 грудня 2017року становили 1080,0 тис.грн. У той же час, у 2016 роцi Компанiя мала чистi активи в сумi 1118,0тис.грн.
Керiвництво Компанiї вважає, що пiдготовка цiєї фiнансової звiтностi на основi припущення, що Компанiя здатна продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi, є обґрунтованою, оскiльки Компанiя вживає належнi заходи для пiдтримки лiквiдностi та спроможностi продовжувати безперервну дiяльнiсть.
Фiнансова звiтнiсть не мiстить жодних коригувань на випадок того, що Компанiя не зможе дотримуватися принципу безперервностi дiяльностi.
Прийняття до застосування цих нових i переглянутих стандартiв та тлумачень не призвело до змiн в облiковiй полiтицi Компанiї та в сумах, вiдображених за поточний або попереднi роки.

МСФЗ, якi прийнятi, але ще не набули чинностi
В складi МСФЗ, офiцiйно наведених на веб-сайтi Мiнiстерства фiнансiв України, оприлюднено такi стандарти як МСФЗ 9 «Фiнансовi iнструменти» та МСФЗ 14 «Вiдстроченi рахунки тарифного регулювання», який набуває чинностi 01 сiчня 2018 року.
Керiвництвом Компанiї прийнято рiшення не застосовувати до набрання чинностi МСФЗ 9 «Фiнансовi iнструменти» до своєї фiнансової звiтностi за перiод, що закiнчився 31 грудня 2017 року.
За рiшенням керiвництва Компанiї, МСФЗ 14 «Вiдстроченi рахунки тарифного регулювання» до дати набуття чинностi не застосовується, оскiльки дiяльнiсть Компанiї не входить в сферу дiї цього стандарту.

МСФЗ, якi прийнятi з 01 сiчня 2017 року
До фiнансової звiтностi Компанiї за 2017 рiк застосовується МСФЗ 15 "Виручка подоговорах з покупцями", який набрав чиннiсть 01 сiчня 2017 року.


Функцiональна валюта та валюта подання фiнансової звiтностi
Функцiональною валютою Компанiї є українська гривня. Операцiї у валютах, що вiдрiзняються вiд функцiональної валюти, вважаються операцiями в iноземнiй валютi.
Для цiлей цiєї фiнансової звiтностi валютою подання є українська гривня.

Припущення про безперервнiсть дiяльностi
Фiнансова звiтнiсть Компанiї пiдготовлена виходячи з припущення безперервностi дiяльностi, вiдповiдно до якого реалiзацiя активiв i погашення зобов’язань вiдбувається в ходi звичайної дiяльностi. Фiнансова звiтнiсть не включає коригування, якi необхiдно було б провести в тому випадку, якби Компанiя не могла продовжити подальше здiйснення фiнансово-господарської дiяльностi вiдповiдно до принципiв безперервностi дiяльностi.

Рiшення про затвердження фiнансової звiтностi
Фiнансова звiтнiсть Компанiї затверджена до випуску (з метою оприлюднення) керiвником 05 лютого 2018 року.

Звiтний перiод фiнансової звiтностi
Звiтним перiодом, за який формується фiнансова звiтнiсть, вважається календарний рiк, тобто перiод з 01 сiчня по 31 грудня 2017 року.

2.2. Суттєвi положення облiкової полiтики

а) Визнання виручки
Виручка визнається в тiй мiрi, в якiй iснує ймовiрнiсть отримання Компанiєю економiчних вигiд, а також коли розмiр виручки пiддається достовiрнiй оцiнцi.
Виручка оцiнюється за справедливою вартiстю винагороди, отриманої або яка пiдлягає отриманню. Якщо не є можливим достовiрно визначити справедливу вартiсть отриманої винагороди за вирахуванням податкiв та зборiв, виручка оцiнюється за справедливою вартiстю проданих товарiв чи наданих послуг. Виручка, яка виникає вiд продажу послуг, визнається в тому звiтному перiодi, в якому наданi послуги.

Дохiд вiд оренди
Дохiд вiд iнвестицiйної нерухомостi, наданої в операцiйну оренду, визнається в складi виручки на прямолiнiйнiй основi протягом строку оренди.
б) Податки
Поточний податок на прибуток
Податковi активи та зобов'язання з поточного податку на прибуток за поточний перiод оцiнюються в сумi, передбаченiй до вiдшкодування податковими органами або до сплати податковим органам. Податковi ставки та податкове законодавство, що застосовуються для розрахунку цiєї суми, - це ставки i законодавство, прийнятi або фактично прийнятi на звiтну дату в Українi.
Керiвництво компанiї перiодично здiйснює оцiнку позицiй, вiдображених у податкових декларацiях, щодо яких вiдповiдне податкове законодавство може бути по-рiзному iнтерпретоване, i по мiрi необхiдностi створює резерви.
Вiдстрочений податок на прибуток
Вiдстроченi податковi активи та зобов'язання розраховуються стосовно тимчасових рiзниць з використанням методу зобов'язань. Вiдстрочений податок на прибуток вiдображається по всiх тимчасових рiзницях мiж податковою базою активiв та зобов'язань i їх балансовою вартiстю у фiнансовiй звiтностi, крiм випадкiв коли вiдстрочений податок на прибуток виникає вiд первiсного визнання гудвiлу, активу або зобов'язання за угодою, яка не є об'єднанням пiдприємств та яка на момент угоди не впливає нi на бухгалтерський прибуток, нi на оподатковуваний прибуток чи збиток.
Вiдстрочений податковий актив визнається тiльки в тiй мiрi, в якiй iснує iмовiрнiсть отримання оподатковуваного прибутку, проти якого можна буде зарахувати тимчасовi рiзницi. Вiдстроченi податковi активи та зобов'язання розраховуються за податковими ставками, застосування яких очiкується в перiод реалiзацiї активу або погашення зобов'язання, на основi чинних або восновному чинних на кiнець звiтного перiоду податкових ставок.
Вiдстрочений податок на прибуток вiдображається за тимчасовими рiзницями, пов'язаними з iнвестицiями в дочiрнi та асоцiйованi компанiї й спiльнi пiдприємства, крiм випадкiв, коли термiни усунення тимчасової рiзницi пiддаються контролю та коли цiлком iмовiрно, що тимчасовi рiзницi не будуть усуненi у майбутньому.
Податок на додану вартiсть (ПДВ)
За рiк, що завершився 31 грудня 2017, ПДВ стягувався за двома ставками: 20% на українському внутрiшньому ринку та при iмпортi товарiв, робiт i послуг та 0% вiд експорту товарiв та надання робiт або послуг, якi будуть використовуватися за межами України.
Податок на додану вартiсть (ПДВ), що вiдноситься до реалiзацiї, пiдлягає сплатi податковим органам за найбiльш ранньої з подiй: (i) отримання передплати вiд клiєнтiв або (ii) поставка товарiв або послуг клiєнтам. Вхiдний ПДВ пiдлягає вiдшкодуванню шляхом залiку ПДВ вiд продажу пiсля отримання податкової накладної вiд контрагента-постачальника робiт/послуг. Податковi органи дозволяють сплату ПДВ на нетто основi. ПДВ, що вiдноситься до операцiй купiвлi-продажу, якi не були сплаченi на звiтну дату, вiдображається в балансi в розгорнутому виглядi i розкривається окремо у складi активiв i зобов'язань. При створеннi резерву пiд знецiнення дебiторської заборгованостi, збиток вiд знецiнення вiдображається на повну суму заборгованостi, включаючи ПДВ.

в) Основнi засоби та iнвестицiйна нерухомiсть
Основнi засоби облiковуються за первiсною вартiстю за вирахуванням накопиченої амортизацiї та збиткiв вiд знецiнення. Така вартiсть включає вартiсть замiни частин машин i устаткування, якщо вони вiдповiдають критерiям визнання.
Iнвестицiйна нерухомiсть облiковується за фактичними витратами за вирахуванням накопиченої амортизацiї та збиткiв вiд знецiнення.
Амортизацiю основних засобiв та iнвестицiйної нерухомостi обчислюють прямолiнiйним методом.
Перiоди амортизацiї, якi вiдображають прогнознi строки корисної експлуатацiї активiв, наступнi:
Споруди 25 рокiв
Iнвестицiйна нерухомiсть 25 рокiв
Машини та обладнання 5 рокiв
Транспортнi засоби 5 рокiв
Комп`ютери та офiсне приладдя 4 роки
Iнструменти, приладдя та iнвентар 4 роки
Незавершене будiвництво Не амортизується

Лiквiдацiйна вартiсть, строк корисного використання та метод амортизацiї переглядається в кiнцi кожного фiнансового року та при необхiдностi коригуються.
Капiталiзованi витрати включають в себе основнi витрати на модернiзацiю та замiну частин активiв, якi подовжують термiн їх корисного використання або полiпшують здатнiсть генерувати дохiд. Витрати на ремонт та технiчне обслуговування об'єктiв основних засобiв, якi не вiдповiдають вищевказаним критерiям капiталiзацiї, вiдображаються у складi звiту про сукупний дохiд за перiод, у якому вони були понесенi.
Незавершене будiвництво включає в себе витрати, що безпосередньо пов'язанi з будiвництвом основних засобiв, в тому числi розподiл змiнних накладних витрат, пов'язаних з будiвництвом. Незавершене будiвництво не пiдлягає амортизацiї.
Цi активи амортизуються з моменту, коли вони використовуються у господарськiй дiяльностi, на тiй же основi, що i амортизацiя для iнших активiв.
Припинення визнання ранiше визнаних основних засобiв або їх значних компонентiв при їх вибуттi або у випадку, якщо в майбутньому не очiкується отримання економiчних вигод вiд використання або вибуття даного активу. Прибуток або збиток, що виникає вiд вибуття активу, визначається як рiзниця мiж надходженнями вiд вибуття та балансовою вартiстю активу та визнається в звiтi про сукупний дохiд за перiод, у якому вони були понесенi.
Компанiя оцiнює такi нефiнансовi активи, як iнвестицiйна нерухомiсть, побалансовiй вартостi на кожну дату складання балансу.
Компанiя класифiкує необоротнi активи та групи вибуття як утримуванi для продажу, якщо їх балансова вартiсть пiдлягає вiдшкодуванню, в основному шляхом їх продажу, а не в результатi подальшого використання. Необоротнi активи та групи вибуття, класифiкованi як утримуванi для продажу, оцiнюються за найменшою з двох величин - балансовою вартiстю або справедливою вартiстю за вирахуванням витрат на продаж.

г) Оренда
Визначення того, чи є угода орендою, або чи мiстить вона ознаки оренди, засновано на аналiзi змiсту угоди. При цьому на дату початку дiї договору встановлюється, чи залежить його виконання вiд використання конкретного активу або активiв, i чи переходить право користування активом в результатi даної угоди.
Компанiя як орендар
Платежi з операцiйної оренди визнаються як операцiйнi витрати в звiтi про фiнансовi результати рiвномiрно протягом усього термiну оренди.
Компанiя як орендодавець
Оренда, приякiй орендодавець зберiгає за собою практично всi ризики та вигоди вiд володiння активом, класифiкується як операцiйна оренда. Першочерговi прямi витрати, понесенi при укладеннi договору операцiйної оренди, включаються в балансову вартiсть переданого в оренду активу та визнаються протягом перiоду на такiй самiй основi, що i доходи вiд оренди.

д) Кредити i позики
Кредити i позики першочергово вiдображаються за справедливою вартiстю за вирахуванням понесених витрат по угодi. Кредити i позики згодом оцiнюються за амортизованою вартiстю з використанням методу ефективної ставки вiдсотка. Рiзниця мiж первiсною справедливою вартiстю (за вирахуванням витрат по угодi) i сумою до погашення вiдображається у складi процентних витрат протягом термiну позики. Кредити i позики класифiкуються як короткостроковi зобов'язання, якщо Компанiя не має безумовного права вiдкласти погашення зобов'язання, принаймнi на один рiк пiсля дати пiдготовки балансу. Витрати за позиками капiталiзуються Компанiєю до складу активу, якщо вони безпосередньо вiдносяться до придбання або будiвництва квалiфiкованого активу, включаючи незавершене будiвництво. Iншi витрати на позики визнаються у складi витрат у перiод їх виникнення. Витрати на позики складаються з вiдсоткiв та iнших витрати, понесених компанiєю в зв'язку з отриманням позикових коштiв.

е) Нематерiальнi активи
Придбанi нематерiальнi активи капiталiзуються на основi витрат, понесених на придбання i впровадження, i амортизуються протягом термiну їх корисного використання.

ж) Фiнансовi iнструменти
Первiсне визнання
Фiнансовi активи класифiкуються вiдповiдно як фiнансовi активи, що оцiнюються за справедливою вартiстю через рахунки прибуткiв та збиткiв, позики та дебiторська заборгованiсть, фiнансовi активи для продажу. Керiвництво приймає рiшення вiдносно класифiкацiї при первiсному визнаннi i перевiряє, наскiльки класифiкацiя вiдповiдає дiйсностi на кожну звiтну дату.
Фiнансовi активи первiсно визнаються за справедливою вартiстю, збiльшеною, у випадку iнвестицiй, що не переоцiнюються за справедливою вартiстю за рахунок прибуткiв чи збиткiв, на транзакцiйнi витрати, що безпосередньо з ними пов'язанi.
Наступна оцiнка
Наступна оцiнка фiнансових активiв залежить вiд їх класифiкацiї.
Позики та дебiторська заборгованiсть
Позики та дебiторська заборгованiсть являють собою непохiднi фiнансовi активи iз встановленими або визначеними виплатами, що не котируються на активному ринку. Фiнансовi активи такого роду облiковуються за амортизованою вартiстю з використанням методу ефективної процентної ставки. Доходи та витрати визнаються у звiтi про фiнансовi результати при припиненнi визнання або знецiненнi позик та дебiторської заборгованостi, а також в процесi їх амортизацiї.
Торгова дебiторська заборгованiсть
Торгова дебiторська заборгованiсть, яка зазвичай носить короткостроковий характер, вiдображається за чистою реалiзацiйною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв створюється в разi об'єктивних свiдчень того, що Компанiя не зможе зiбрати належнi суми вiдповiдно до первiсних умов договору. Компанiя перiодично аналiзує строки старiння дебiторської заборгованостi i вносить корективи в розмiр резерву. Сума резерву являє собою рiзницю мiж балансовою вартiстю та сумою очiкуваного вiдшкодування.
Сума нарахованого резерву сумнiвних боргiв вiдображається у звiтi про сукупний дохiд у складi iнших операцiйних витрат.
Безнадiйна заборгованiсть, за якою минув строк позовної давностi, списується з балансу одночасно зi зменшенням нарахованого резерву сумнiвних боргiв.
Фiнансовi зобов'язання
Первiсне визнання
Фiнансовi зобов'язання, що пiдпадають пiд сферу впливу МСФЗ (IAS) 39 «Фiнансовi iнструменти: визнання та оцiнка», класифiкуються як фiнансовi зобов'язання, що переоцiнюються за справедливою вартiстю через прибутки та збитки, кредити та запозичення, або похiднi iнструменти, що визначенi як iнструменти хеджування при ефективному хеджуваннi. Компанiя класифiкує свої фiнансовi зобов'язання при їх первiсному визнаннi.
Фiнансовi зобов'язання первiсно визнаються за справедливою вартiстю, що скоригована у випадку позик та запозичень на транзакцiйнi витрати, що безпосередньо з ними пов'язанi.
Фiнансовi зобов'язання Компанiї включають торгову та iншу кредиторську заборгованiсть.
Наступна оцiнка
Наступна оцiнка фiнансових зобов'язань залежить вiд їх класифiкацiї наступним чином:
Кредити та запозичення
Усi довгостроковi та короткостроковi позики визнаються в тому звiтному перiодi, в якому вони були фактично отриманi. Первiсна вартiсть позик прирiвнюється до суми фактично отриманих грошових коштiв.
Позики або кредитнi лiнiї, отриманi/виданi на умовах неринкової ставки проценту, облiковуються за амортизованою вартiстю з використанням ринкової ставки проценту.
Витрати по позиках Компанiя визнає витратами того перiоду, в якому вони були понесенi.
Витрати по позиках в iноземнiй валютi перераховуються за курсом, що узгоджений сторонами або, у випадку вiдсутностi узгодженого курсу, за ринковим курсом на дату нарахування.
Витрати по позиках, що безпосередньо пов'язанi з придбанням, будiвництвом або виробництвом квалiфiкованого активу, включаються до собiвартостi цього активу. Такi витрати по позиках капiталiзуються шляхом включення до вартостi активу за умови можливого отримання Компанiєю майбутнiх економiчних вигiд та, якщо витрати можуть бути достовiрно оцiненi. Iншi витрати по позиках визнаються витратами в перiодi їх виникнення.
Вартiсть позик, що деномiнованi в iноземнiй валютi, приймається рiвною до суми фактично отриманих коштiв, перерахованих за ринковим курсом на дату отримання. Курсова рiзниця, що виникає при
переоцiнцi позик в iноземнiй валютi, вiдображається у складi доходiв чи витрат за курсовими рiзницями в перiодi її виникнення.
Кредиторська заборгованiсть
Торгова кредиторська заборгованiсть та iнша кредиторська заборгованiсть вiдображаються за номiнальною вартiстю.
Припинення визнання фiнансових iнструментiв
Фiнансовий актив припиняє визнаватися в балансi, якщо строк дiї прав на отримання грошових потокiв вiд активу закiнчився.
Фiнансове зобов'язання припиняє визнаватися в балансi, якщо зобов'язання погашено, анульовано, або строк дiї його закiнчився.

з) Запаси
Запаси враховуються по найменшiй iз двох величин: собiвартостi або чистiй цiнi реалiзацiї. Собiвартiсть включає в себе витрати на придбання запасiв, їх доставку до мiсця розташування та приведення в поточний стан.
Пiд час вiдпуску запасiв у виробництво, продажу та iншому вибуттi, оцiнка запасiв визначається за методом ФIФО.
Чиста цiна реалiзацiї являє собою розрахункову цiну продажу, що встановлюється в ходi звичайної дiяльностi, зменшену на розрахунковi витрати, необхiднi для пiдготовки i здiйснення продажу активу.

i) Передоплати виданi постачальникам
Авансовi платежi облiковуються по первiснiй вартостi за винятком податку на додану вартiсть i резерву на знецiнення. Виданi передоплати вiдносяться в категорiю необоротних активiв, коли товари або послуги, за якi здiйснена передоплата, будуть отриманi через один рiк або пiзнiше, або коли аванси вiдносяться до активу, який пiсля первiсного визнання буде вiднесений в категорiю необоротних активiв.
Авансовi платежi на придбання активiв переносяться на балансову вартiсть активу, коли Компанiя отримала контроль над ним i iснує вiрогiднiсть отримання Компанiєю майбутнiх економiчних вигод, пов'язаних з цим активом. Якщо iснує ймовiрнiсть того, що активи, товари або послуги, до яких вiдносяться авансовi платежi, не будуть отриманi, балансова вартiсть авансових платежiв зменшується, а вiдповiдний збиток вiд знецiнення вiдноситься на фiнансовий результат.

к) Знецiнення нефiнансових активiв
На кожну звiтну дату Компанiя визначає, чи є ознаки можливого знецiнення активу. Коли iснує ознака того, що актив може бути знецiнений, вiдшкодовувальна вартiсть оцiнюється i, при знецiненi, актив негайно списується до суми його очiкуваної вiдшкодовувальної вартостi, яка визначається як найбiльша з двох: справедлива вартiсть за вирахуванням витрат на продаж чи цiннiсть вiд використання.
Справедлива вартiсть за вирахуванням витрат є вартiсть, що буде отримана вiд продажу активу при здiйсненнi угоди мiж добре обiзнаними, спроможними сторонами, за вирахуванням будь-яких прямих додаткових витрат на продаж активу. Цiннiсть вiд використання являє собою поточну вартiсть очiкуваних майбутнiх грошових потокiв вiд використання активу та його вибуття в кiнцi строку корисного використання.
При оцiнцi цiнностi вiд використання, майбутнi грошовi потоки дисконтуються за ставкою дисконтування до оподаткування, яка вiдображає поточну ринкову оцiнку тимчасової вартостi грошей i ризики, властивi активу. Для активу, який не генерує вхiднi потоки грошових коштiв, якi в бiльшiй мiрi є незалежними вiд потокiв, якi генеруються iншими активами, вартiсть вiдшкодування визначається для одиницi, генеруючої грошовi потоки, до якої належить актив.
Збиток вiд знецiнення визнається як рiзниця мiж оцiночною сумою очiкуваного вiдшкодування та балансовою вартiстю. Балансова вартiсть активу зменшується до його оцiночної суми очiкуваного вiдшкодування безпосередньо або з використанням рахунку резерву, сума такого збитку вiдноситься до звiту про сукупний дохiд.

л) Грошовi кошти та короткостроковi депозити
Грошовi кошти та короткостроковi депозити в балансi включають грошовi кошти в банках, в касi та короткостроковi депозити з первiсним строком погашення 3 мiсяцi та вiд 3 мiсяцiв до року.
Для цiлей звiту про рух грошових коштiв, грошовi кошти i їх еквiваленти складаються з грошових коштiв i короткострокових депозитiв, згiдно з визначенням вище, за вирахуванням непогашених банкiвських овердрафтiв.

м) Резерви
Резерви визнаються, якщо Компанiя має поточне зобов'язання, що виникло в результатi минулої подiї, вiдтоку економiчних вигiд, що знадобляться для погашення цього зобов'язання, є вiрогiдним, i може бути отримана надiйна оцiнка суми такого зобов'язання.
Витрати, що вiдносяться до резерву, вiдображаються в звiтi про сукупний дохiд за вирахуванням вiдшкодування.

н) Статутний капiтал
Статутний капiтал вiдображається за номiналом вiдповiдно до зареєстрованого Статуту Компанiї.

3. Використання оцiнок i припущень
Пiдготовка фiнансової звiтностi вимагає вiд керiвництва визначення оцiночних суджень i припущень, якi впливають на розкриття суми доходiв, витрат, активiв, зобов'язань i на розкриття iнформацiї про непередбаченi зобов'язання в кiнцi звiтного перiоду. Однак, у зв'язку з невизначенiстю даних оцiночних значень, фактичнi результати, вiдображенi в майбутнiх перiодах можуть вiдрiзнятися вiд таких оцiнок.
Дана фiнансова звiтнiсть включає в себе оцiночнi значення керiвництва щодо вартостi активiв, зобов'язань, доходiв, витрат. Цi оцiночнi значення в основному включають:

3.1 Строки корисного використання основних засобiв та iнвестицiйної нерухомостi
Компанiя оцiнює строки корисного використання, що залишилися, не менше одного разу на рiк у кiнцi фiнансового року. У разi, якщо очiкування вiдрiзняються вiд попереднiх оцiнок, змiни враховуються як змiни в облiкових оцiнках згiдно з МСФЗ (IAS) 8 «Облiкова полiтика, змiни в облiкових оцiнках та помилки». Цi оцiнки можуть мати iстотний вплив на балансову вартiсть основних засобiв i амортизацiйнi вiдрахування за звiтний перiод.

3.2 Знецiнення нефiнансових активiв
На кожну звiтну дату Компанiя визначає, чи є ознаки можливого знецiнення активу. Якщо такi ознаки мають мiсце, або якщо потрiбне проведення щорiчної перевiрки активу на знецiнення Компанiя проводить оцiнку вiдшкодовуваної вартостi активу. Вiдшкодовувана вартiсть активу – це найбiльша з наступних величин: справедлива вартiсть активу, за вирахуванням витрат на продаж, i вигоди вiд використання активу.
Вiдшкодовувана вартiсть визначається для окремого активу, за винятком випадкiв, коли актив не генерує притоки грошових коштiв, якi, в основному, незалежнi вiд притоку що генеруються iншими активами або групою активiв. Якщо балансова вартiсть активу перевищує його вiдшкодовувану вартiсть, актив вважається знецiненим i списується до вiдшкодовуваної вартостi. При оцiнцi вартостi вiд використання майбутнi грошовi потоки дисконтуються по ставцi дисконтування до оподаткування, яка вiдображає поточну ринкову оцiнку тимчасової вартостi грошей i ризикiв, властивих активу. При визначеннi справедливої вартостi за вирахуванням витрат напродаж застосовується вiдповiдна модель оцiнки. Цi розрахунки пiдтверджуються оцiночними коефiцiєнтами, котируваннями цiн акцiй дочiрнiх компанiй, що вiльно обертаються на ринку, або iншими доступними показниками справедливої вартостi.
На кожну звiтну дату Компанiя визначає, чи є ознаки того, що ранiше визнанi збитки вiд знецiнення активу бiльше не iснують або зменшилися. Якщо така ознака є, то Компанiя розраховує вiдшкодовувану вартiсть активу. Ранiше визнанi збитки вiд знецiнення вiдновлюються тiльки в тому випадку, якщо мала мiсце змiна в оцiнцi, яка використовувалася для визначення вiдшкодовуваної вартостi активу, з часу останнього визнання збитку вiд знецiнення. Вiдновлення обмежене таким чином, що балансова вартiсть активу не перевищує його вiдшкодовуваної вартостi, а також не може перевищувати балансову вартiсть, за вирахуванням амортизацiї, по якiй даний актив признавався б у випадку, якщо в попереднi роки не був би визнаний збиток вiд знецiнення. Таке вiдновлення вартостi визнається у звiтi про сукупний дохiд, за винятком випадкiв, коли актив облiковується по переоцiненiй вартостi. У останньому випадку вiдновлення вартостi облiковується як прирiст вартостi вiд переоцiнки.

3.3 Резерв сумнiвної заборгованостi
Компанiя формує резерви пiд сумнiвну дебiторську заборгованiсть i передоплати. При оцiнцi сумнiвної заборгованостi Компанiя використовує ряд iстотних суб'єктивних суджень. При оцiнцi сумнiвної заборгованостi враховуються такi чинники як загальнi поточнi економiчнi умови, економiчна ситуацiя, характерна для даної галузi, iсторичнi та очiкуванi показники дiяльностi конкретного контрагента. Змiни загальних економiчних умов, ситуацiї в галузi або результатiв дiяльностi конкретного покупця або постачальника можуть потребувати внесення коригувань в суму резерву на сумнiвну дебiторську заборгованiсть, передоплати виданi та iншi необоротнi активи, вiдображенi в фiнансовiй звiтностi.

3.4 Вiдстроченi податковi активи
Судження керiвництва необхiднi при розрахунку поточних i вiдстрочених податкiв на прибуток. Вiдстроченi податковi активи визнаються в тiй мiрi, в якiй iснує ймовiрнiсть їх реалiзацiї. Реалiзацiя вiдстроченого податкового активу буде залежати вiд того, чи є можливiсть генерувати достатнiй оподаткований прибуток. Рiзнi чинники використовуються для оцiнки ймовiрностi використання в майбутньому вiдстроченого податкового активу, в тому числi операцiйнi результати минулих рокiв, операцiйний план, закiнчення термiну дiї перенесених податкових збиткiв i стратегiї податкового планування. Якщо фактичнi результати вiдрiзнятимуться вiд цих оцiнок, або якщо цi оцiнки коригуватимуться в майбутнiх перiодах, то це може мати негативний вплив на фiнансове становище, результати дiяльностi та рух грошових коштiв. У випадку, якщо оцiнки майбутнього використання показують, що балансова вартiсть вiдстроченого податкового активу повинна бути зменшена, дане зниження розкривається у звiтi про сукупний дохiд.

3.5 Судовi справи та умовнi зобов'язання
Керiвництво Компанiї застосовує iстотнi допущення в оцiнцi та вiдображенi резервiв i умовних зобов'язань, що вiдносяться до iснуючих судових i iнших неврегульованих справ. Керiвництво оцiнює вiрогiднiсть позитивного розгляду позовiв, направлених проти Компанiї або виникнення умовних зобов'язань, а також визначає можливу величину вiдтоку грошових коштiв, який може статися в результатi врегулювання суперечки (погашення зобов'язання).
В результатi невизначеностi, властивої процесу ухвалення рiшення в данiй областi, може виявитися, що фактичний вiдтiк грошових коштiв може вiдрiзнятися вiд первинних оцiнок. Первиннi оцiнки можуть переглядатися по мiрi надходження нової iнформацiї як вiд фахiвцiв Компанiї, так i вiд третiх осiб (юристiв), що, у свою чергу, може зробити iстотний вплив на фiнансове положення i результати дiяльностi Компанiї.

Примiтка 1. Виручка вiд реалiзацiї
Дохiд Товариства за звiтний перiод формувався в основному за рахунок дiяльностi пов’язаної з наданням майна в оренду та оптової торгiвлi санiтарно – технiчним обладнанням.
Примiтка 1. Виручка вiд реалiзацiї
Показник За рiк, що закiнчився 31 грудня
2017. тис.грн. 2016.тис.грн.
Дохiд вiд операцiйної оренди нерухомостi 741,0 969,0
Дохiд вiд реалiзацiї товарiв 608,0 -
Всього 1349,0 969,0

Примiтка 2. Собiвартiсть реалiзованої продукцiї( товарiв,послуг)

Показник За рiк, що закiнчився 31 грудня
2017. тис. грн. 2016. тис. грн.
Собiвартiсть оренди 175,0 489,0
Собiвартiсть реалiзованих товарiв 576,0 -
ВСЬОГО 751,0 489,0

Примiтка 3. Iншi операцiйнi доходи
Показник За рiк, що закiнчився 31 грудня
2017. тис. грн. 2017. тис. грн.
Дохiд вiд реалiзацiї основних засобiв 15,0 119,0
Прострочена кредиторська заборгованiсть 324,0 992,0
Дохiд вiд реалiзацiї iнших оборотних активiв - 35,0
Вiдшкодування ранiше списаної безнадiйної дебiторськоЇ заборгованостi 33,0 -
Всього 372,0 1146,0

Примiтка 4. Адмiнiстративнi витрати
Показник За рiк, що закiнчився 31 грудня
2017.тис.грн. 2016.тис.грн.
Витрати на персонал 452,0 261,0
Податки 219,0 207,0
Оренда адмiнiстративного примiщення 34,0 99,0
Матерiальнi витрати 1,0 7,0
Послуги стороннiх органiзацiй 109,0 70,0
Амортизацiя необоротних активiв 62,0 11,0
ВСЬОГО 877,0 655,0


Примiтка 5. Iншi операцiйнi витрати
Показник За рiк, що закiнчився 31 грудня
2017.тис.грн. 2016.тис.грн.
Нараховано резерв сумнiвних боргiв 13 201
Штрафи, пенi 11 265
Пiльгова пенсiя 52 62
Залишкова вартiсть проданих (списаних) основних засобiв 8 96
Iншi операцiйнi витрати 47 -
Всього 131 624


Примiтка 6. Прибуток (збиток) вiд операцiйної дiяльностi
Показник Рiк, що закiнчився 31 грудня
2017. тис. грн. 2016. тис. грн.
Прибуток вiд реалiзацiї товарiв (послуг) 598 480
Операцiйнi доходи 372 1146
Адмiнiстративнi витрати (877) (655)
Iншi операцiйнi витрати (131) (624)
Прибуток (збиток) (38) 347


Примiтка 7. Запаси
Показник Рiк, що закiнчився 31 грудня
2017. тис. грн. 2016. тис. грн.
Виробничi запаси 1868 1868
Готова продукцiя 924 924
Товари 573 1150
Всього 3365 3942


Примiтка 8. Поточна дебiторська заборгованiсть
Показник Рiк, що закiнчився 31 грудня
31.12.2017.тис.грн. 31.12.2016.тис.грн.
Заборгованiсть за продукцiю 350 49
Заборгованiсть по розрахунках з бюджетом 29 2
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть 1 243

На кiнець року 380 294

Примiтка 9. Грошовi кошти та їх еквiваленти
Показник Рiк, що закiнчився 31 грудня
2017.тис.грн. 2016.тис.грн.
Грошовi кошти в нацiональнiй валютi на банкiвських рахунках 40 23
На кiнець року 40 23
Примiтка 10. Нематерiальнi активи (тис. грн.)

Програмне забезпе-чення не введенi в експлуатацiю Iншi
всього
Первiсна вартiсть
на 01.01.2017 2 62 - 64
Придбання - -
Вибуття 2 2
на 31.12.2017 62 62
Знос
на 01.01.2017 1 1
Знос за рiк
Вибуття 1 - - 1
на 31.12.2017
Остаточная
стоимость
на 31.12.2016 1 62 - 63
на 31.12.2017 - 62 - 62


Примiтка 11. Основнi засоби (тис.грн.)

Будiвлi та спору-ди Маши-ни та облад-нання офiсна технiка, iнструменти, прилади та iнвентар Транспортнi засоби не введенi в експлуата-цiю передплати всього
Первiсна вартiсть
на 01.01.2017 3341 335 23 315 - 4014
Придбання - -
Рекласифiкацiя -1 +1 - -
Модернiзацiя
Вибуття - 186 17 - 203
на 31.12.2017 3340 150 6 315 3811
Знос
на 01.01.2017 1845 300 22 266 2433
Знос за рiк 91 9 1 12 113
Вибуття 178 17 - - - 195
на 31.12.2017 1936 131 6 278 2351
Остаточная
стоимость
на 31.12.2016 1496 35 1 49 - 1581
на 31.12.2017 1404 19 - 37 - 1460



Примiтка 12. Статутний капiтал

Показник 31 грудня 2017,тис.грн 31 грудня 2017,тис.грн.
Статутний капiтал 64 64
Всього 64 64

Станом на 31 грудня 2017 року i 31 грудня 2016 року статутний капiтал складає 64531,35 грн. i представлений акцiями в кiлькостi 6453135 штук, номiнальною вартiстю 0,01 грн. Статутний капiтал сплачено повнiстю.

Примiтка 13. Власники акцiй :


п/п
Власники К-сть акцiй (шт.) Частка в статутному капiталi % Сумарна вартiсть акцiй (грн.)
1
1. Юридична особа
ТзОВ ФК «Глобал ЛТД» 13790 0,2137 137,90
2. Фiзичнi особи
в т.ч.:
Демський М.Є. 1267008 19,6340 12670,08
Гливка Т.I 1935941 30,00007 19359,41
Разом : (492 акцiонери) 6439345 99,7863 64393,45
Всього 6453135 100% 64531,35



Примiтка 14. Прибуток (збиток) на акцiю
Базовий прибуток на акцiю розраховується шляхом дiлення чистого прибутку (збитку) за рiк, який належить власникам простих акцiй Товариства, на середньозважену кiлькiсть простих акцiй, якi були в обiгу протягом року.
Нижче наведено таблицю, яка iлюструє прибуток (збиток) та данi щодо акцiй, якi використанi в розрахунках базового прибутку на акцiю (скоригований прибуток/збиток не наводиться у зв’язку з вiдсутнiстю цiнних паперiв, якi конвертуються в акцiї, конверсiйних iнструментiв та не очiкується емiсiя простих акцiй, яка б не супроводжувалася належним зростання активiв).



Показник Рiк, що закiнчився 31 грудня
2017 2016
Чистий прибуток (збиток), який належить власникам простих акцiй, тис.грн. (38) 347
Середньорiчна кiлькiсть простих акцiй в обiгу ( шт.) 6453135 6453135
Базовий прибуток (збиток) на акцiю (грн.) (0,00589) (0,05377)






Примiтка 15. Поточна кредиторська заборгованiсть
Показник Рiк, що закiнчився 31 грудня
2017, тис.грн. 2016,тис.грн.
Заборгованiсть за товари, роботи, послуги 2470 2847
Заборгованiсть за розрахунками з бюджетом 18 24
Заборгованiсть зi страхування 4
Iншi поточнi зобов’язання 1735 1914
ВСЬОГО 4227 4785


Примiтка 16. Операцiї з пов’язаними сторонами
Пов'язанi сторони можуть здiйснювати операцiї, якi не здiйснювали б непов'язанi особи, також операцiї мiж пов'язаними особами можуть бути здiйсненi не на тих самих умовах, що й операцiї з непов'язаними особами. Компанiя визначає пов'язаними особами свiй ключовий управлiнський персонал та компанiї, що знаходяться пiд контролем спiльного управлiнського персоналу.
Операцiї з пов'язаними сторонами в 2017р. представленi наступним чином:
Виплачена заробiтна плата управлiнському персоналу в сумi 84159,35 грн.

Примiтка 17.Умовнi зобов'язання
На дату складання та затвердження звiтностi не було помiчено жодного непередбачуваного зобов’язання або зобов’язання до виконання, iнформацiю про що необхiдно розкрити або скоригувати у фiнансових звiтах.
Поточна полiтична ситуацiя в Українi в 2017 роцi характеризувалася спадом валового внутрiшнього продукту, девальвацiєю нацiональної валюти по вiдношенню до основних валют, нестабiльнiстю фондового ринку, погiршенням лiквiдностi банкiвського сектору.
Природа та суми впливу, якi пов’язанi з таким середовищем, не можуть бути належним чином оцiненi зараз, однак у майбутньому вони можуть досягти суттєвого рiвня.
Податкова система України характеризується постiйними змiнами законодавчих норм, офiцiйних роз'яснень i судових рiшень, часто нечiтко викладених i суперечливих, що припускає неоднозначне тлумачення їх податковими органами. Правильнiсть обчислення податкiв у звiтному перiодi може бути перевiрена на протязi трьох наступних рокiв. Останнiм часом практика в Українi така, що податковi органи займають бiльш жорстку позицiю в частинi iнтерпретацiї i вимог дотримання податкового законодавства.
Керiвництво Товариства, виходячи зi свого розумiння податкового законодавства, офiцiйних роз'яснень i судових рiшень вважає, що податковi зобов'язання вiдображенi в адекватнiй сумi. Проте, трактування цих положень вiдповiдними органами може бути iншим i це може мати значний вплив на дану фiнансову звiтнiсть.

Примiтка 18. Безперервнiсть дiяльностi
Фiнансова звiтнiсть складена на основi припущення про безперервнiсть дiяльностi. Згiдно з цим припущенням Товариство розглядається як таке, що продовжуватиме свою дiяльнiсть у близькому майбутньому, не маючи нi намiру, нi потреби лiквiдуватися, припиняти дiяльнiсть або шукати захисту вiд кредиторiв згiдно iз законами або нормативними актами. Вiдповiдно, активи й зобов’язання облiковуються на тiй пiдставi, що суб’єкт господарювання буде здатним продати свої активи й погасити свої зобов’язання за умови звичайної дiяльностi.


Примiтка 19. Подiї пiсля дати балансу
Пiсля дати балансу жодних значних подiй, якi могли б вплинути на здатнiсть Товариства продовжувати свою безперервну дiяльнiсть, або таких, що вимагали б коригування оцiнки балансової вартостi показникiв звiтностi, не сталося.
Полiтична та економiчна ситуацiя в Українi в 2017 роцi продовжує бути вкрай непередбачуваною, що може позначитися на дiяльностi Компанiї, за обставин, якi наразi не можливо оцiнити.





Керiвник Демський М.Є.


Головний бухгалтер Крижановська П.Л.