ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1".

Код за ЄДРПОУ: 01267024
Телефон: (032) 292-08-08
e-mail: lzzbv@ukrpost.ua
Юридична адреса: 79021, м.Львів, вул.Кульпарківська, 93.
 
Дата розміщення: 26.04.2018

Річний звіт за 2017 рік

XVI. Текст аудиторського висновку (звіту)

Найменування аудиторської фірми (П. І. Б. аудитора - фізичної особи - підприємця) Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Емкон-Аудит"
Код за ЄДРПОУ (реєстраційний номер облікової картки* платника податків - фізичної особи) 37153128
Місцезнаходження аудиторської фірми, аудитора 04080,м. Київ, вул. Анни Ахматової, 23, кв. 96
Номер та дата видачі свідоцтва про включення до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, виданого Аудиторською палатою України 4374, 23.09.2010
Реєстраційний номер, серія та номер, дата видачі та строк дії свідоцтва про внесення до реєстру аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки професійних учасників ринку цінних паперів** д/в, д/в, д/в, д/в
Номер та дата видачі свідоцтва про відповідність системи контролю якості, виданого Аудиторською палатою України 0422, 28.11.2013
Звітний період, за який проведений аудит фінансової звітності 01.01.2017 - 31.12.2017
Думка аудитора із застереженням
Пояснювальний параграф (у разі наявності) д\в
Номер та дата договору на проведення аудиту 010318-2, 01.03.2018
Дата початку та дата закінчення аудиту 01.03.2018 - 20.04.2018
Дата аудиторського висновку (звіту) 20.04.2018
Розмір винагороди за проведення річного аудиту, грн 10080
Текст аудиторського висновку (звіту) ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА Для надання: Нацiональнiй комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України, Власникам цiнних паперiв, Керiвництву ПАТ «Львiвський завод залiзобетонних виробiв №1» Думка iз застереженнями Ми провели аудит фiнансової звiтностi ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1» - надалi - Компанiя, яка включає звiт про фiнансовий стан компанiї станом на 31 грудня 2017 р., звiт про сукупнi доходи, звiт про змiни у власному капiталi та звiт про рух грошових потокiв за рiк, що минув на зазначену дату, i примiтки до фiнансової звiтностi, включаючи стислий виклад суттєвих облiкових полiтик. На нашу думку, за винятком впливу питання, про яке йдеться у роздiлi нашого звiту «Основа для думки iз застереженнями» фiнансова звiтнiсть, що додається, подає достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан компанiї ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1» на 31 грудня 2017р., її фiнансовi результати та рух грошових потокiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату, вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ). Основа для думки iз застереженнями Ми звертаємо увагу на примiтку 2.2 з) до фiнансової звiтностi компанiї, в якiй вказано, що облiк та вiдображення запасiв здiйснюється вiдповiдно до МСБО2 «Запаси». Управлiнський персонал не визнав запаси за меншою з двох вартостей: за собiвартiстю або за чистою вартiстю реалiзацiї, а визнав їх лише за собiвартiстю, що є вiдхиленням вiд Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi. У зв’язку з цим ми не змогли пiдтвердити або перевiрити вартiсть суттєвих активiв, що включенi в звiт про фiнансовий стан на 31 грудня 2017р на загальну суму 3 365тис.грн. та визначити чи iснує потреба в будь-яких коригуваннях такої вартостi,вiдображеної в облiку, а також елементiв, що формують звiт про сукупний дохiд, звiт про змiни у власному капiталi та звiт про рух грошових коштiв. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту (МСА). Наша вiдповiдальнiсть вiдповiдально до цих стандартiв додатково викладена в роздiлi «Вiдповiдальнiсть аудитора за аудит фiнансової звiтностi». Ми є незалежними вiд компанiї вiдповiдно до вимог етики для аудиту фiнансової звiтностi в Українi, а також дотрималися всiх iнших доречних вимог етики. Ми вважаємо, що отримали прийнятнi аудиторськi докази у достатньому обсязi для висловлення нашої аудиторської думки iз застереженнями.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу та тих, кого надiлено найвищими повноваженнями, за фiнансову звiтнiсть Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання фiнансової звiтностi вiдповiдно до МСФЗ та за таку систему внутрiшнього контролю, яку управлiнський персонал визначає потрiбною для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки. При складаннi фiнансової звiтностi управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за оцiнку здатностi компанiї продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi, розкриваючи, де це застосовно, питання, що стосуються безперервностi дiяльностi, та використовуючи припущення про безперервнiсть дiяльностi як основи для бухгалтерського облiку, крiм випадкiв, якщо управлiнський персонал або планує лiквiдувати компанiю чи припинити дiяльнiсть, або не має iнших реальних альтернатив цьому. Тi, кого надiлено найвищими повноваженнями, несуть вiдповiдальнiсть за нагляд за процесом фiнансового звiтування компанiї.
Вiдповiдальнiсть аудитора за аудит фiнансової звiтностi Нашими цiлями є отримання обґрунтованої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть у цiлому не мiстить суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства або помилки, та випуск звiту аудитора, який мiстить нашу думку. Обґрунтована впевненiсть є високим рiвнем впевненостi, проте не гарантує, що аудит, проведений вiдповiдно до МСА, завжди виявить суттєве викривлення, якщо таке iснує. Викривлення можуть бути результатом шахрайства або помилки; вони вважаються суттєвими, якщо окремо або в сукупностi, як обґрунтовано очiкується, вони можуть впливати на економiчнi рiшення користувачiв, що приймаються на основi цiєї фiнансової звiтностi. Виконуючи аудит вiдповiдно до вимог МСА, ми використовуємо професiйне судження та професiйний скептицизм протягом усього завдання з аудиту. Крiм того, ми: • iдентифiкуємо та оцiнюємо ризики суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства чи помилки, розробляємо й виконуємо аудиторськi процедури у вiдповiдь на цi ризики, а також отримуємо аудиторськi докази, що є достатнiми та прийнятними для використання їх як основи для нашої думки. Ризик невиявлення суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства є вищим, нiж для викривлення внаслiдок помилки, оскiльки шахрайство може включати змову, пiдробку, навмиснi пропуски, неправильнi твердження або нехтування заходами внутрiшнього контролю; • отримуємо розумiння заходiв внутрiшнього контролю, що стосуються аудиту, для розробки аудиторських процедур, якi б вiдповiдали обставинам, а не для висловлення думки щодо ефективностi системи внутрiшнього контролю; • оцiнюємо прийнятнiсть застосованих облiкових полiтик та обґрунтованiсть облiкових оцiнок i вiдповiдних розкриттiв iнформацiї, зроблених управлiнським персоналом; • доходимо висновку щодо прийнятностi використання управлiнським персоналом припущення про безперервнiсть дiяльностi як основи для бухгалтерського облiку та на основi отриманих аудиторських доказiв робимо висновок, чи iснує суттєва невизначенiсть щодо подiй або умов, якi поставили б пiд значний сумнiв можливiсть компанiї продовжити безперервну дiяльнiсть. Якщо ми доходимо висновку щодо iснування такої суттєвої невизначеностi, ми повиннi привернути увагу в своєму звiтi аудитора до вiдповiдних розкриттiв iнформацiї у фiнансовiй звiтностi або, якщо такi розкриття iнформацiї є неналежними, модифiкувати свою думку. Нашi висновки ґрунтуються на аудиторських доказах, отриманих до дати нашого звiту аудитора. Втiм майбутнi подiї або умови можуть примусити компанiю припинити свою дiяльнiсть на безперервнiй основi.
Ми повiдомляємо тим, кого надiлено найвищими повноваженнями, iнформацiю про запланований обсяг i час проведення аудиту та суттєвi аудиторськi результати, включаючи будь-якi значнi недолiки системи внутрiшнього контролю, виявленi нами пiд час аудиту. Сертифiкований аудитор ________________ Сороколат Наталiя Григорiвна (Сертифiкат серiї А № 006683 АПУ) Директор ТОВ «Емкон-Аудит» _________________ Сороколат Наталiя Григорiвна (Сертифiкат серiї А № 006683 АПУ) Мiсцезнаходження: вул. Кирилiвська, 40, корпус «Р», офiс 302, м. Київ, 04080, Україна. «20» квiтня 2018 р.