ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1".

Код за ЄДРПОУ: 01267024
Телефон: (032) 292-08-08
e-mail: lzzbv@ukrpost.ua
Юридична адреса: 79021, м.Львів, вул.Кульпарківська, 93.
 

Річний звіт за 2016 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); Важливi подiї розвитку ( в тому числi злиття, подiл, приєднання, перетворення, видiл). Вiдкрите акцiонерне товариство "Львiвський завод Залiзобетонних виробiв №1" був створений вiдповiдно до наказу РВ ФДМУ у Львiвськiй областi шляхом корпоратизацiї. Товариство зареєстроване 07 грудня 1994 року Франкiвською райдержадмiнiстрацiєю, № запису 1218. Пiдприємство пiсля приватизацiї працює повнiстю на госпрозрахункових вiдносинах. Iсторiя ВАТ"ЛЗЗБВ №1" почалась у 1946 роцi з розчинного вузла i так званого господарського подвiр"я будiвельного управлiння. З огляду на потреби будiвництва в будiвельних матерiалах "Комбiнат промислових пiдприємств" (такою з 1946 по 1952р. була назва заводу), крiм виготовлення розчину та залiзобетону, виконував роботи з вторинної обробки щебеню, розпилу деревини, деревообробки. В 1954 роцi побудовано цех з випуску пустотних плит. З 1965 року завод розпочав будiвництво збiрного залiзобетону. Потужностi заводу дозволяли випускати понад 80 тис.м.куб.збiрного залiзобетону. З конструкцiй нашого заводу побудовано такi об"єкти як "Львiвський автобусний завод", "Львiвсiльмаш", "Завод газової апаратури", "Кiнескоп", "Електрон", "Лорта" та iншi. Нинi завод випускає в основному конструкцiї для житлового, приватизованого будiвництва, для будiвництва об"єктiв соцкультпобуту. У 2012 роцi товариство змiнило тип найменування на публiчне акцiонерне товариство.
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; Вищим органом товариства є Загальнi збори, також дiють Наглядова рада, Ревiзiйна комiсiя, Правлiння. Товариство немає у своєму складi iнших юридичних осiб, в т.ч. дочiрнiх пiдприємств,фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв. Товариство не є засновником або учасником iнших товариств або об"єднань. Мiсцезнаходження товариства вiдповiдно до установчих документiв вiдповiдає фактичному мiсцезнаходженню. Об"єктiв соцiальної сфери товариство немає. Змiн в органiзацiйнiй структурi товариства у звiтному роцi не було i не передбачається.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв- 11 осiб.
В т.ч. середньооблiкова чисельнiсть позаштатних працiвникiв та сумiсникiв - немає.
В т.ч.чисельнiсть працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу - 2 ос.
Фонд оплати працi - 214тис.грн.
У порiвняннi з попереднiм роком ФОП зменшився на 38 тис.грн. за рахунок зменшення штатної чисельностi працiвникiв.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емiтент не належить до будь-яких об"єднань пiдприємств.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Вказаної дiяльностi не здiйснювалося.
будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не надходило.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); Основнi положення облiкової полiтики Товариства викладенi в пояснювальнiй записцi до рiчної фiнансової звiтностi i вiдображають обранi Товариством методи оцiнки активiв та зобов"язань, використовуванi методи нарахування амортизацiї та списання запасiв, а також iншi оцiночнi судження Товариства, якi воно використовує при складаннi фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до МСФЗ.
Фiнансова звiтнiсть Товариства готується виходячи з припущення про безперервнiсть дiяльностi.
Придбанi основнi засоби зараховуються на баланс за первiсною вартiстю. Основнi засоби приймаються до облiку в момент переходу до пiдприємства права власностi та вiдображаються на рахунку "Основнi засоби до вводу в експлуатацiю". При вводi в експлуатацiю основнi засоби переводяться на рахунок "Основнi засоби". Основнi засоби облiковуються по iсторичнiй вартостi придбання, з урахуванням необхiдних витрат по приведенню до стану придатного до використання, включаючи мита, витрати по доставцi та податки, що не повернуться. Виготовленi власними силами об'єкти основних засобiв оцiнюються по фактичним прямим витратам на їх створення. Витрати збiльшують вартiсть основного засобу у випадку, якщо витрати суттєвим образом полiпшують продуктивнiсть основного засобу i/або збiльшують строк корисного використання основного засобу. Iншi витрати вiдображаються на рахунку прибуткiв та збиткiв в тому перiодi, в якому вони були понесенi.
Первiсну вартiсть основних засобiв складає їх iсторична (фактична) собiвартiсть. Амортизацiя основних засобiв нараховувалась за прямолiнiйним методом виходячи iз встановлених строкiв корисного використання об’єктiв основних засобiв.
Первiсну вартiсть нематерiальних активiв складає їх фактична собiвартiсть. Амортизацiя здiйснюється прямолiнiйним методом згiдно строкiв корисного використання встановленого товариством.
Оцiнка запасiв, вiдображених в оборотних активах на дату балансу здiйснена Товариством згiдно з вимогами МСБО 2 «Запаси» . Придбанi запаси зараховуються на баланс товариства за первiсною вартiстю. Готову продукцiю вiдображають в фiнансовому облiку та балансi за фактичною виробничою собiвартiстю. Оцiнка вибуття запасiв здiйснюється згiдно наказу про облiкову полiтику по методу ФIФО.
Згiдно з МСБО 39 сума торгiвельної дебiторської заборгованостi, а також iншої поточної дебiторської заборгованостi облiковується за амортизованою собiвартiстю.
Оцiнка поточної кредиторської заборгованостi здiйснюється по первиннiй вартостi, яка дорiвнює справедливiй вартостi отриманих активiв або послуг. Кредиторська заборгованiсть - це зобов'язання пiдприємства, до яких входять довгостроковi та поточнi зобов'язання, забезпечення та ранiше непередбаченi зобов'язання, що не враховуються.
основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; В звiтному роцi товариство не виробляло продукцiї, послуги надавалися шляхом здачi майна в оренду.
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; За останнi 5 рокiв товариство вiдчужило частину об"єктiв нерухомостi (нежитловi примiщення). Усi об"єкти було оцiнено незалежним експертом - оцiнювачем та вiдчуженi згiдно нотарiально посвiдчених угод, за попереднiм погодженням iз Наглядовою радою та згiдно рiшень загальних зборiв акцiонерiв.
Протягом 2016р в структурi необоротних активiв вiдбулись наступнi змiни:
1) реалiзовано основнi засоби на суму 135,0 тис. грн.(залишкова вартiсть 27,0 тис.грн.) 2) списано основнi засоби залишковою вартiстю 29,0 тис.грн.
3) проведено полiпшення основних засобiв на суму 423,0 тис.грн.
4) нараховано амортизацiї в розмiрi 78,0 тис. грн.
Переоцiнка основних засобiв протягом звiтного перiоду не проводилася.
правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; Вищезазначених правочинiв не вчинялося.
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Всi основнi засоби, що знаходяться на балансi товариства є його власнiстю та знаходяться за мiсцезнаходженням товариства. Орендованих основних засобiв товариство не має. За звiтний перiод загальна залишкова вартiсть основних засобiв становить 1581 тис.грн. Нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється прямолiнiйним методом. Екологiчнi питання, що можуть позначитися на використаннi активiв товариства, вiдсутнi. Значного капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв не передбачається. Основним джерелом фiнансування капiтальних вкладень є власнi кошти - прибуток, амортизацiйнi вiдрахування.На 2017 рiк планiв щодо капiтального будiвництва та реконструкцiї немає.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; Фактори, якi впливають на дiяльнiсть та дiлову активнiсть товариства пов"язанi, насамперед, з проблемами економiки держави, як у фiнансовiй, банкiвськiй, податковiй, так i в соцiальнiй та полiтичнiй сферах, а саме: недосконалiсть законодавчої та нормативної бази; iнфляцiйнi процеси; нестабiльнiсть податкового законодавства та його навантаження на виробникiв; полiтичнi кризи i таке iнше, що не дає змоги довгостроково на перспективу планувати дiяльнiсть.
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; Протягом звiтного перiоду Товариство виплатило штрафних санкцiї на суму 218 тис.грн., а саме: штрафи - 148 тис.грн., пеня - 70 тис.грн.
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; Дiяльнiсть товариства фiнансується за рахунок власних коштiв, якi поступають, в основному, вiд надання послуг.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; Укладених, але не виконаних договорiв пiдприємство не має.
стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); Основним завданням на 2017 рiк є пошук можливостей для збiльшення доходiв. Значних iнвестицiй у виробництво не планується, планiв щодо капiтального будiвництва та реконструкцiї немає. Фактором, який може негативно вплинути на дiяльнiсть товариства в майбутньому є продовження кризи в країнi та дуже повiльне полiпшення фiнансового стану потенцiйних замовникiв.
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; Дослiдження та розробки товариством не здiйснюються, витрат що до цього немає.
судові справи, за якими розглядаються позовні вимоги у розмірі на суму 10 або більше відсотків активів емітента або дочірнього підприємства станом на початок року, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства, або судові справи, стороною в яких виступають посадові особи емітента (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; Судових справ, за якими розглядаються вимоги у розмiрi на суму 10 або бiльше вiдсоткiв активiв товариства, стороною в яких виступає товариство або його посадовi особи,немає.
інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Товариство фiнансово нестабiльне, залежне вiд позичкового капiталу. Коефiцiєнти автономiї є нижчi вiд нормативних значень. Станом на 31.12.2016 р на 1 грошову одиницю власного капiталу залучено 4,28 одиниць позичкового капiталу.
Коефiцiєнти лiквiдностi є нижчi вiд теоретичних значень. Оборотнi активи не покривають поточнi зобов’язання, про що говорить загальний коефiцiєнт платоспроможностi (0,89).
Iншої суттєвої iнформацiї немає.