ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1".

Код за ЄДРПОУ: 01267024
Телефон: (032) 292-08-08
e-mail: lzzbv@ukrpost.ua
Юридична адреса: 79021, м.Львів, вул.Кульпарківська, 93.
 
Дата розміщення: 29.05.2014

Річний звіт за 2013 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА ДО РIЧНОЇ ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ЗА 2013 рiк
ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
"ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"
1. Принципи та форми подання фiнансової звiтностi
Фiнансова звiтнiсть ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" (далi - Товариства) складена у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ), опублiкованих па офiцiйному веб-сайтi Мiнiстерства фiнансiв України. Фiнансова звiтнiсть Товариства базується на таких принципах: iсторичної собiвартостi, визнання доходу, вiдповiдностi та повного розкриття; на таких допущеннях: безперервностi дiяльностi, єдиного грошового вимiрника та перiодичностi. Фiнансова звiтнiсть вiдповiдає таким обмеженням:суттєвостi, особливостi галузi, консерватизму,своєчасностi, балансу мiж вигодами та витратами, достовiрностi та справедливого надання iнформацiї. Фiнансовiй звiтностi притаманнi наступнi якiснi характеристики: дохiдливiсть, достовiрнiсть, зiставнiсть та доречнiсть. На вимогу статтi 12" Застосування мiжнародних стандартiв" Закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 p. №996-XIV, починаючи з 01 сiчня 2012 року пiдприємство складає фiнансову звiтнiсть за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi (МСФЗ).
Фiнансова звiтнiсть Товариства була пiдготовлена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi ("МСФЗ").
При пiдготовцi початкового звiту про фiнансове положення Товариство проаналiзувало кожну статтю балансу з точки зору вiдповiдностi щодо визнання та оцiнки критерiям МСФЗ в контекстi обраної облiкової полiтики.Фiнансовi результати представлепi в наступних таблицях i в додатках .
Облiкова полiтика складена для розкриття принципiв, основ, домовленостей, правил та методик, яких дотримується Товариство, при складаннi та поданнi фiнансових звiтiв.
1.Основнi вiдомостi про емiтента
Повне найменування Товариства ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"
Скорочене найменування ПАТ"ЛЗЗБВ №1"
Код за ЄДРПОУ 01267024
Код за КВЕД 23.61 Виготовлення виробiв iз бетону для будiвництва;
23.63 Виробництво бетонних розчинiв, готових для використання;
25.11 Виробництво будiвельних металевих конструкцiй i частин конструкцiй;
41.20 Будiвництво житлових i нежитлових будiвель;
46.73 Оптова торгiвля деревиною,
будiвельними матерiалами.
49.41Вантажний автомобiльний
транспорт
68.20 Надання в оренду й експлуатацiю власного чи орендованого нерухомого майна.


Органiзацiйно- правова форма Публiчне акцiонерне товариство
Основний вид дiяльностi 23.01 Виготовлення виробiв iз бетону для будiвництва
Найменування органу, яким було здiйснено реєстрацiю Виконавчий комiтет Львiвської мiської ради Львiвської областi
Дата державної реєстрацiї 07.12.1994р.
Юридична адреса Товариства 79021, Львiвська обл., мiсто Львiв, Франкiвський район, вул. Кульпаркiвська, будинок 93
Фактичне мiсцезнаходження Товариства 79021, Львiвська обл., мiсто Львiв, Франкiвський район, вул. Кульпаркiвська, будинок 93
телефон (032) 292-08-08
Головнi посадовi особи на Товариствi:
Голова правлiння

Демський Михайло Євстахiйович
Головний бухгалтер Рихлiцька Надiя Степанiвна

Станом на 31.12.2013 року чисельнiсть працiвникiв становить 20 чоловiк.

2.Облiкова полiтика
ПАТ "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"
1) Нижче вказанi основнi положення облiкової полiтики, використанi для пiдготовки Функцiональною валютою i валютою представлення є гривня.
2) Визнання, оцiнка та облiк основних засобiв здiйснюється вiдповiдно до МСБО 16 "Основнi засоби". Одиницею облiку визначено окремий об'єкт основних засобiв.
3) Нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
4) Визнання, оцiнка та облiк нематерiальних активiв здiйснюють вiдповiдно МСБО 38 "Нематерiальнi активи". Одиницею облiку визначено окремий об'єкт нематерiальних активiв.
5) Нарахування накопиченої амортизацiї засобiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
6) Товарно-матерiальнi цiнностi визнають, оцiнюють та облiковують згiдно з вимогами МСБО 2 "Запаси". Готову продукцiю та незавершене виробництво вiдображають в фiнансовому облiку та балансi за фактичною виробничою собiвартiстю. Оцiнку вибуття сировини, матерiалiв, напiвфабрикатiв, МШП, iнших виробничих запасiв i готової продукцiї здiйснюють за методом "ФIФО".
7) Для облiку сум поточної дебiторської заборгованостi за продукцiю, товари, роботи i послуги приймається оцiнка за чистою реалiзацiйною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв формується виходячи iз платоспроможностi окремих дебiторiв.
8) Для довгострокової i поточної заборгованостi створюється резерв сумнiвних боргiв.
9) Грошовi кошти та їх еквiваленти включають кошти в банках i касi, а також короткостроковi депозити з первiсним строком погашення до трьох мiсяцiв.
10)Товариство застосовує форми та системи оплати працi згiдно з
умовами передбаченими колективним договором та штатним
розписом.
11) Створення забезпечення майбутнiх витрат на виплату вiдпускних згiдно МСБО 19 "Виплати працiвникам".

12) Створення забезпечення непередбачених зобов'язань згiдно МСБО 37 "Забезпечення, непередбаченi зобов'язання та непередбаченi активи", iснування яких пiдтвердиться невизначеними майбутнiми подiями, не повнiстю контрольованими Товариством, а саме судовi справи проти Товариства, коли скоєння Товариством правопорушень є невизнаним.
13) Визначення та вiдображення в облiку доходiв здiйснюється вiдповiдно до МСБО 18 "Дохiд". Дохiд вiд надання послуг в фiнансовому облiку вiдображається в момент його виникнення незалежно вiд дати надходження або сплати грошових коштiв i визначається, виходячи iз ступеня завершеностi операцiй надання послуг на дату балансу.
14)Розрахунок поточних податкових витрат здiйснюється вiдповiдно
до податкового законодавства України. Вiдстроченi податковi
активи та зобов'язання розраховуються по всiх тимчасових
рiзницях за методом балансових зобов'язань. Вiдстроченi
податки на прибуток вiдображаються по всiх тимчасових
рiзницях, що виникають мiж податковою базою активiв та
зобов'язань та їх балансовою вартiстю для цiлей фiнансової
звiтностi,за винятком випадкiв, коли вiдстрочений податок на прибуток виникає в результатi первiсного вiдображення гудвiлу, активу або зобов'язання за операцiєю, що не являє собою об'єднання компанiй, i яка на момент здiйснення не впливає анi на бухгалтерський прибуток, анi на оподатковуваний прибуток чи на збиток.
15) В разi придбання Товариством своїх акцiй вартiсть придбання, включаючи вiдповiднi витрати на проведення операцiї, за вирахуванням податку на прибуток вираховується iз загальної суми капiталу як власнi викупленi акцiї до моменту їх анулювання або повторного випуску. При подальшому продажу або повторному випуску таких акцiй отримана сума включається до складу капiталу.
16) Дивiденди визнаються як зобов'язання i вираховуються з суми капiталу на звiтну дату тiльки, якщо вони були оголошенi до звiтної дати включно. Iнформацiя про дивiденди розкривається у звiтностi, якщо вони були запропонованi або оголошенi пiсля звiтної дати, але до дати затвердження фiнансової звiтностi до випуску.
17) Подiї пiсля звiтної дати, якi надають додаткову iнформацiю про фiнансовий стан Товариства на звiтну дату (коригуючi подiї), вiдображенi у фiнансовiй звiтностi. Подiї, що вiдбулися пiсля звiтної дати, якi не є коригуючими подiями, вiдображаються у примiтках до фiнансової звiтностi, якщо вони є iстотними.


БАЛАНС
Примiтка 1. Нематерiальнi активи.
Нематерiальнi активи облiковуються за цiною придбання за вирахуванням суми накониченого зносу (амортизацiї). Амортизацiя здiйснюється прямим методом входячи з встановленого строку їх використання, але не бiльше нiж 10 рокiв. В складi нематерiальних активiв Товариства вiдображається вартiсть програмного забезпечення.
На кiнець звiтного року первiсна вартiсть нематерiальних активiв дорiвнює 24 тис.грн.
Примiтка 2. Основнi засоби.
Основнi засоби вiдображаються у Балансi Товариства за первiсною вартiстю з урахуванням вартостi витрат на реконструкцiю та модернiзацiю.
На кiнець звiтного року первiсна вартiсть основних засобiв дорiвнює
5 084 тис.грн. Сума зносу 3 576 тис.грн.
Детальний аналiз руху основних засобiв в 2013 роцi вiдображено в примiтках рiчної фiнансової звiтностi,яка є невiдємною частиною пояснювальної записки.

Примiтка 3. Запаси
Запаси Товариства вiдображаються по меншiй з двох величин: собiвартостi або чистiй вартостi реалiзацiї. На витрати запаси вiдносяться по методу "ФIФО".
Детальнiший аналiз запасiв Товариства в 2013 роцi вiдображено в примiтках до рiчної фiнансової звiтностi, якi є невiд'ємною частиною цiєї пояснювальної записки.
Примiтка 4. Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається у Балансi за чистою вартiстю реалiзацiї. Станом на 31.12.2013 року розмiр дебiторської заборгованостi Товариства складає - 1 884 тис. грн.
Примiтка 5. Кредиторська заборгованiсть.
В данiй статтi показана сума заборгованостi постачальникам, пiдрядникам за матерiальнi цiнностi, виконанi роботи та отриманi послуги. Станом на 31.12.2013 року Товариство має кредиторську заборговнiсть в розмiрi 4 211 тис. грн.
Примiтка 6. Розрахунки з бюджетом.
В данiй статтi вiдображено суми кредиторської заборгованостi перед бюджетом по всiх видах податкiв, включаючи податки з працiвникiв Товариства, строк сплати яких ще не настав.
ЗВIТ ПРО ФIНАНСОВI РЕЗУЛЬТАТИ
Примiтка 1. Дохiд вiд реалiзацiї продукцiї.
Для визнання доходу вiд реалiзацiї продукцiї Товариства використовувався метод нарахувань. Згiдно з цим методом дохiд визнається на момент вiдвантаження надання послуг споживачевi. За 2013 рiк чистий доход вiд реалiзацiї послуг Товариства становив 43 тис. грн.
Примiтка 2. Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг).
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) за 2013 рiк складає 268 тис. грн.
Примiтка 3. Iншi оперцiйнi доходи.
Iншi оперцiйнi доходи за 2013 рiк склали 3272 тис. грн. i складаються з:
" Оренда примiщення 926 тис. грн.;
" Продаж майнових комплексiв - 2316 тис. грн.;
Примiтка 4. Адмiнiстративнi витрати.
Адмiнiстративнi витрати Товариства в 2013 роцi становили 2 546 тис. грн.
Примiтка 5. Витрати на збут.
Витрати на збут станом на 31.12.2013 роцi становили 21 тис. грн.
При мiтка 6. Iншi операцiйнi витрати.
Iншi операцiйнi витрати Товариства в 2013 роцi становили 102 тис. грн. i складалися з:
" Штрафи, пенi 147 тис. грн.:
"Торговий патент -5,5тис.грн.
"Вихiдна допомога-33,8 тис.грн.
Примiтка 7. Фiнансовi результати вiд звичайної дiяльностi до
оподаткування.
Згiдно звiту про фiнансовi результати за 2013 рiк облiковий прибуток до оподаткування складає 378 тис.грн.
Примiтка 8. Чистий прибуток.
Чистий прибуток Товариства за 2013 рiк становить 323 тис. грн.
ЗВIТ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТIВ
Залишок грошових коштiв на кiнець звiтного року складає - 40 тис. грн.
Основнi витрачання коштiв Товариства в 2013 роцi були повязанi з придбанням товарiв, робiт послуг (1169 тис. грн), виплатами працiвникам (419 тис. грн.), зобов'язаннями з ПДВ (617 тис. грн.), вiдрахуваннями на соцiальнi заходи (164 тис. грн.),зобов'язаннями з iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) (468 тис. грн.), та iншими витрачаннями (691 тис. грн.).
Основнi надходження грошових коштiв забезпечили надходження коштiв вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) (2852 тис. грн.) та iншi надходження (904тис.грн.- безвiдсоткова фiнансова допомога).
ЗВIТ ПРО ВЛАСНИЙ КАПIТАЛ
Згiдно статуту, статутний капiтал Товариства становить 64 тис. грн. подiлений на 6 453 135 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,01 грн. кожна акцiя.
Додаткового випуску акцiй не було. Викуп власних акцiй у акцiонерiв не проводився. Емiсiйний дохiд не одержувався.
Прибуток на акцiю
За 2013 рiк у статутному капiталi Товариства змiн не вiдбувалось. Кiлькiсть акцiй протягом року не змiнювалась та складала 6 453 135 штук. Кiлькiсть акцiонерiв - 494.
Прибуток Товариства за 2013 рiк пiсля оподаткування склав 323 тис. грн. Прибуток на акцiю, згiдно МСФЗ 33, розраховується як:
ЕРS = Прибуток/ кiлькiсть акцiй
Прибуток на акцiю по результатах дiяльностi 2013 року складає: 0,05005 грн.

Примiтки
Бiльш детальне розкриття окремих статей фiнансової звiтностi розкрито в примiтках до фiнансової звiтностi,якi є додатком до цiєї пояснювальної записки та невiд'ємною частиною фiнансової звiтностi Товариства за 2013рiк.

Голова правлiння Демський М.Є



Головний бухгалтер Рихлiцька Н.С.









д/н

д/н

д/н