ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1".

Код за ЄДРПОУ: 01267024
Телефон: (032) 292-08-08
e-mail: lzzbv@ukrpost.ua
Юридична адреса: 79021, м.Львів, вул.Кульпарківська, 93.
 

Річний звіт за 2012 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА ДО РIЧНОЇ ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ЗА 2012 РIК

ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
"ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"

1. Принципи та форми подання фiнансової звiтностi
Фiнансова звiтнiсть ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" (далi - Товариства) складена у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi (МСФЗ), опублiкованих на офiцiйному веб-сайтi Мiнiстерства фiнансiв України. Фiнансова звiтнiсть Товариства базується на таких принципах: iсторичної собiвартостi, визнання доходу, вiдповiдностi та повного розкриття; на таких допущеннях: безперервностi дiяльностi, єдиного грошового вимiрника та перiодичностi. Фiнсова звiтнiсть вiдповiдає таким обмеженням: суттєвостi, особливостi галузi, консерватизму, своєчасностi, балансу мiж вигодами та витратами, достовiрностi та справедливого надання iнформацiї. Фiнансовiй звiтностi притаманнi наступнi якiснi характеристики: дохiдливiсть, достовiрнiсть, зiставнiсть та доречнiсть. На вимогу статтi 12 "Застосування мiжнародних стандартiв" Закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 р. №996-ХIV, починаючи з 01 сiчня 2012 року, пiдприємство складає фiнансову звiтнiсть за мiжнародними стандартами фiнансової звiтностi (МСФЗ).
Фiнансова звiтнiсть Товариства була пiдготовлена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi ("МСФЗ"). Дана звiтнiсть є першою, складеною вiдповiдно до МСФЗ. Для її складання був застосований стандарт МСФЗ 1 Перше застосування Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi.

Принципи оцiнки
Фiнансова звiтнiсть була пiдготовлена на основi iсторичної вартостi, окрiм фiнансових iнструментiв, вiдображених за справедливою вартiстю, iнвестицiй, що є в наявностi для продажу. Товариство веде бухгалтерський облiк вiдповiдно до Українського законодавства i стандартiв бухгалтерського облiку. Дана фiнансова звiтнiсть була пiдготовлена на основi даних бухгалтерського облiку за П(С)БО, i була скорегована для приведення у вiдповiднiсть з МСФЗ. Цi коригування також включають деякi рекласифiкацiї для вiдображення економiчної сутi операцiй, включаючи рекласифiкацiю деяких активiв i зобов'язань, доходiв i витрат по вiдповiдних заголовках фiнансової звiтностi.

Використання оцiнок i думок
Пiдготовка фiнансової звiтностi вiдповiдно до вимог МСФЗ вимагає вiд керiвництва вироблення думок, оцiнок i допущень, що впливають на вживання облiкової полiтики i суми активiв, зобов'язань, доходiв i витрат, що приводяться в звiтностi. Не дивлячись на те, що данi оцiнки заснованi на обiзнаностi керiвництва про iснуючi подiї, фактичнi результати можуть вiдрiзнятися вiд даних оцiнок. Оцiннi значення i основнi допущення передивляються на постiйнiй основi. Змiни оцiнних думок признаються в тому перiодi, в якому проведений перегляд суджень, якщо змiни в оцiнках впливають лише на цей перiод, або в поточному i подальших перiодах, якщо змiни в оцiнках роблять вплив на поточний i послiдуючi перiоди.
Для забезпечення зiставленостi iнформацiї у фiнансової звiтностi та у вiдповiдностi до п.39 МСБО 1 "Подання фiнансової звiтностi" та до п.21 МСФЗ 1 "Перше застосування Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi" перша фiнансова звiтнiсть ПАТ "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" надається користувачам фiнансової звiтностi в такому складi на наступнi звiтнi дати:
" Звiт про фiнансовий стан (баланс) станом на 31.12.2012року.
" Звiт про сукупнi доходи та витрати (звiт про фiнансовi результати) за 2012 рiк.
" Звiт про рух грошових коштiв за 2012рiк.
" Звiт про власний капiтал за 2012рiк.
" Пояснювальну записку до рiчної фiнансової звiтностi за 2012 рiк.
Вiдповiдно до МСФЗ 1 "Перше застосування мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi" Товариством визначено облiкову полiтику. Облiкова полiтика, в Товариства була застосована при пiдготовцi фiнансової звiтностi за рiк, що закiнчився 31 грудня 2012, порiвняльнiй iнформацiї, представленiй в данiй фiнансовiй звiтностi за рiк, що закiнчився 31 грудня 2011 i при пiдготовцi початкового звiту про фiнансове положення на 1 сiчня 2012р. (дата переходу на МСФЗ). При пiдготовцi початкового звiту про фiнансове положення Товариство проаналiзувало кожну статтю балансу з точки зору вiдповiдностi щодо визнання та оцiнки критерiям МСФЗ в контекстi обраної облiкової полiтики та виявлення помилок, скорегувало суми, вказанi ранiше у фiнансовiй звiтностi, пiдготовленiй вiдповiдно до принципiв ведення бухгалтерського облiку в Українi. Пояснення впливу переходу з нацiональних стандартiв фiнансової звiтностi (П(С)БО) на МСФО та МСФЗ на капiтал Товариства i фiнансовi результати представленi в наступних таблицях i в додатках .
Облiкова полiтика складена для розкриття принципiв, основ, домовленостей, правил та методик, яких дотримується Товариство, при складаннi та поданнi фiнансових звiтiв. Облiкова полiтика Товариства може бути змiнена тiльки якщо: це вимагається стандартом або тлумаченням; або з метою пiдвищення iнформативностi звiтностi. Облiкова полiтика застосовується з урахуванням принципу послiдовностi, що передбачає постiйне (iз року в рiк) застосування прийнятої стабiльної облiкової полiтики. Помилки попереднього перiоду виправляються шляхом ретроспективного перерахунку через рахунок "Нерозподiленi прибутки(збитки)".



1. Основнi вiдомостi про емiтента
Повне найменування Товариства ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"
Скорочене найменування ПАТ"ЛЗЗБВ №1"
Код за ЄДРПОУ 01267024
Код за КВЕД 23.61 Виготовлення виробiв iз бетону для будiвництва;
23.63 Виробництво бетонних розчинiв, готових для використання;
25.11 Виробництво будiвельних металевих конструкцiй i частин конструкцiй;
41.20 Будiвництво житлових i нежитлових будiвель;
46.73 Оптова торгiвля деревиною, будiвельними матерiалами та санiтарно-технiчним обладнанням;
47.52 Роздрiбна торгiвля залiзними виробами, будiвельними матерiалами та санiтарно-технiчними виробами в спецiалiзованих магазинах;
49.41 Вантажний автомобiльний транспорт;
68.20 Надання в оренду й експлуатацiю власного чи орендованого нерухомого майна.
Органiзацiйно-правова форма Публiчне акцiонерне товариство
Основний вид дiяльностi 23.61 Виготовлення виробiв iз бетону для будiвництва
Найменування органу, яким було здiйснено реєстрацiю Виконавчий комiтет Львiвської мiської ради Львiвської областi
Дата державної реєстрацiї 07.12.1994р.
Юридична адреса Товариства 79021, Львiвська обл., мiсто Львiв, Франкiвський район, ВУЛИЦЯ КУЛЬПАРКIВСЬКА, будинок 93
Фактичне мiсцезнаходження Товариства 79021, Львiвська обл., мiсто Львiв, Франкiвський район, ВУЛИЦЯ КУЛЬПАРКIВСЬКА, будинок 93
Телефон (032) 292-08-08
Головнi посадовi особи на Товариствi:
Голова правлiння

Головний бухгалтер
Демський Михайло Євстахiйович

Дзендзюра Надiя Iванiвна

Станом на 31.12.2012 року чисельнiсть працiвникiв становить 75 чоловiк, кiлькiсть акцiонерiв 494: 1 (одна) юридична особа та 493 (чотириста дев'яносто три) фiзичнi особи.

2. Облiкова полiтика
ПАТ "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"

2.1. Нижче вказанi основнi положення облiкової полiтики, використанi для пiдготовки Функцiональною валютою i валютою представлення є гривня.
2.2. Визнання, оцiнка та облiк основних засобiв здiйснюється вiдповiдно до МСБО 16 "Основнi засоби". Одиницею облiку визначено окремий об'єкт основних засобiв.
2.3. Нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється прямолiнiйним методом. Амортизацiю малоцiнних необоротних активiв нараховується в першому мiсяцi їх використання у розмiрi 100% їх вартостi.
2.4. Визнання, оцiнка та облiк нематерiальних активiв здiйснюють вiдповiдно до МСБО 38 "Нематерiальнi активи". Одиницею облiку визначено окремий об'єкт нематерiальних активiв.
2.5. Нарахування накопиченої амортизацiї засобiв здiйснюється прямолiнiйним методом.
2.6. Товарно-матерiальнi цiнностi визнають, оцiнюють та облiковують згiдно з вимогами МСБО 2 "Запаси". Готову продукцiю та незавершене виробництво вiдображають в фiнансовому облiку та балансi за фактичною виробничою собiвартiстю. Оцiнку вибуття сировини, матерiалiв, напiвфабрикатiв, МШП, iнших виробничих запасiв i готової продукцiї здiйснюють за методом "ФIФО".
2.7. Для облiку сум поточної дебiторської заборгованостi за продукцiю, товари, роботи i послуги приймається оцiнка за чистою реалiзацiйною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв формується виходячи iз платоспроможностi окремих дебiторiв.
2.8. Для всiх видiв довгострокової i поточної заборгованостi, якi не є заборгованiстю за продукцiю, товари, роботи i послуги резерв сумнiвних боргiв не створюється i оцiнка їх застосовується за первiсною вартiстю.
2.9. Грошовi кошти та їх еквiваленти включають кошти в банках i касi, а також короткостроковi депозити з первiсним строком погашення до трьох мiсяцiв.
2.10. Товариство застосовує форми та системи оплати працi згiдно з умовами передбаченими колективним договором та штатним розписом.
2.11. Створення забезпечення майбутнiх витрат на виплату вiдпускних згiдно МСБО 19 "Виплати працiвникам".
2.12. Потенцiйнi активи не визнаються у фiнансовiй звiтностi. Розкриття iнформацiї щодо таких активiв надається, коли надходження економiчних вигод є ймовiрним.
2.13. Умовнi зобов'язання не вiдображаються у фiнансовiй звiтностi, за винятком випадкiв, коли iснує ймовiрнiсть того, що для погашення зобов'язання буде потрiбне вибуття ресурсiв, i при цьому сума таких зобов'язань може бути достовiрно оцiнена. Iнформацiя про такi зобов'язання пiдлягає вiдображенню за винятком випадкiв, коли можливiсть вiдтоку ресурсiв, якi являють собою економiчнi вигоди є мало ймовiрною.
2.14. Створення забезпечення непередбачених зобов'язань згiдно МСБО 37 "Забезпечення, непередбаченi зобов'язання та непередбаченi активи", iснування яких пiдтвердиться невизначеними майбутнiми подiями, не повнiстю контрольованими Товариством, а саме судовi справи проти Товариства, коли скоєння Товариством правопорушень є невизначеним.
2.15. Визначення та вiдображення в облiку доходiв здiйснюється вiдповiдно до МСБО 18 "Дохiд". Дохiд вiд надання послуг в фiнансовому облiку вiдображається в момент його виникнення незалежно вiд дати надходження або сплати грошових коштiв i визначається, виходячи iз ступеня завершеностi операцiй надання послуг на дату балансу.
2.16 Розрахунок поточних податкових витрат здiйснюється вiдповiдно до податкового законодавства України. Вiдстроченi податковi активи та зобов'язання розраховуються по всiх тимчасових рiзницях за методом балансових зобов'язань. Вiдстроченi податки на прибуток вiдображаються по всiх тимчасових рiзницях, що виникають мiж податковою базою активiв та зобов'язань та їх балансовою вартiстю для цiлей фiнансової звiтностi, за винятком випадкiв, коли вiдстрочений податок на прибуток виникає в результатi первiсного вiдображення гудвiлу, активу або зобов'язання за операцiєю, що не являє собою об'єднання компанiй, i яка на момент здiйснення не впливає анi на бухгалтерський прибуток, анi на оподатковуваний прибуток чи на збиток.
2.17. В разi придбання Товариством своїх акцiй вартiсть придбання, включаючи вiдповiднi витрати на проведення операцiї, за вирахуванням податку на прибуток вираховується iз загальної суми капiталу як власнi викупленi акцiї до моменту їх анулювання або повторного випуску. При подальшому продажу або повторному випуску таких акцiй отримана сума включається до складу капiталу.
2.18. Дивiденди визнаються як зобов'язання i вираховуються з суми капiталу на звiтну дату тiльки, якщо вони були оголошенi до звiтної дати включно. Iнформацiя про дивiденди розкривається у звiтностi, якщо вони були запропонованi або оголошенi пiсля звiтної дати, але до дати затвердження фiнансової звiтностi до випуску.
2.19. Подiї пiсля звiтної дати, якi надають додаткову iнформацiю про фiнансовий стан Товариства на звiтну дату (коригуючi подiї), вiдображенi у фiнансовiй звiтностi. Подiї, що вiдбулися пiсля звiтної дати, якi не є коригуючими подiями, вiдображаються у примiтках до фiнансової звiтностi, якщо вони є iстотними.
2.20. Iстотними вважаються подiї сума яких перевищує 1% вiд валюти балансу, станом на 31 грудня звiтного перiоду.

БАЛАНС

Примiтка 1. Нематерiальнi активи.
Нематерiальнi активи облiковуються за цiною придбання за вирахуванням суми накопиченого зносу (амортизацiї). Амортизацiя здiйснюється прямим методом виходячи з встановленого строку їх використання, але не бiльше нiж 10 рокiв. В складi нематерiальних активiв Товариства вiдображається вартiсть програмного забезпечення.
На кiнець звiтного року первiсна вартiсть нематерiальних активiв дорiвнює 24 тис. грн.


Примiтка 2. Основнi засоби.
Основнi засоби вiдображаються у Балансi Товариства за первiсною вартiстю з урахуванням вартостi витрат на реконструкцiю та модернiзацiю. Нарахування амортизацiї проводилось з застосуванням прямолiнiйного методу, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на очiкуваний перiод часу використання об'єкта основних засобiв.
На кiнець звiтного року первiсна вартiсть основних засобiв дорiвнює 5 766 тис. грн. Сума зносу - 3 864 тис.грн.
Детальнiший аналiз рузу основних засобiв в 2012 роцi вiдображено в примiтках до рiчної фiнансової звiтностi, якi є невiд'ємною частиною цiєї пояснювальної записки.


Примiтка 3. Запаси.
Запаси Товариства вiдображаються по меншiй з двох величин: собiвартостi або чистiй вартостi реалiзацiї. На витрати запаси вiдносяться по методу "ФIФО".
Детальнiший аналiз запасiв Товариства в 2012 роцi вiдображено в примiтках до рiчної фiнансової звiтностi, якi є невiд'ємною частиною цiєї пояснювальної записки.

Примiтка 4. Дебiторська заборгованiсть.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається у Балансi за чистою вартiстю реалiзацiї. Простроченої дебiторської заборгованостi не має. Станом на 31.12.2012 року розмiр дебiторської заборгованостi Товариства складає - 1 192 тис. грн.

Примiтка 5. Кредиторська заборгованiсть.
В данiй статтi показана сума заборгованостi постачальникам, пiдрядникам за матерiальнi цiнностi, виконанi роботи та отриманi послуги. Станом на 31.12.2012 року Товариство має кредиторську заборговнiсть в розмiрi - 3 794 тис. грн.

Примiтка 6. Розрахунки з бюджетом.
В данiй статтi вiдображено суми кредиторської заборгованостi перед бюджетом по всiм видам податкiв, включаючи податки з працiвникiв Товариства, строк сплати якої ще не настав.

ЗВIТ ПРО ФIНАНСОВI РЕЗУЛЬТАТИ

Примiтка 1. Доход вiд реалiзацiї продукцiї.
Для визнання доходу вiд реалiзацiї продукцiї Товариства використовувався метод нарахувань. Згiдно з цим методом доход визнається на момент вiдвантаження надання послуг споживачевi. За 2012 рiк чистий доход вiд реалiзацiї послуг Товариства становив 1 421 тис. грн.

Примiтка 2. Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг).
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) за 2012 рiк складає 1 771 тис. грн.

Примiтка 3. Iншi оперцiйнi доходи.
Iншi оперцiйнi доходи за 2012 рiк склали 2 257 тис. грн. i складаються з:
- Оренда примiщення - 909 тис. грн.;
- Продаж майнових комплексiв - 374,8 тис. грн.;
- Продаж м/ф - 973,2 тис. грн.

Примiтка 4. Адмiнiстративнi витрати.
Адмiнiстративнi витрати Товариства в 2012 роцi становили 1 515 тис. грн.

Примiтка 5. Витрати на збут.
Витрати на збут станом на 31.12.2012 роцi становили 51 тис. грн.

Примiтка 6. Iншi операцiйнi витрати.
Iншi операцiйнi витрати Товариства в 2012 роцi становили 193 тис. грн. i складалися з:
- Штрафи, пенi - 147 тис. грн.;
- Торговий патент - 5 тис. грн.;
- Вихiдна допомога - 41 тис. грн.

Примiтка 7. Фiнансовi результати вiд звичайної дiяльностi до оподаткування.
Згiдно звiту про фiнансовi результати за 2012 рiк облiковий прибуток до оподаткування складає 148 тис.грн.

Примiтка 8. Податок на прибуток вiд звичайної дiяльностi.
Податок на прибуток вiд звичайної дiяльностi за 2012 рiк становить - 26 тис. грн.

Примiтка 9. Чистий прибуток.
Чистий прибуток Товариства за 2012 рiк становить 122 тис. грн.


ЗВIТ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТIВ

Залишок грошових коштiв на кiнець звiтного року складає - 39 тис. грн.
Основнi витрачання коштiв Товариства в 2012 роцi були повязанi з: придбанням товарiв, робiт послуг (1 339 тис. грн), виплатами працiвникам (796 тис. грн.), зобов'язаннями з ПДВ (284 тис. грн.), вiдрахуваннями на соцiальнi заходи (345 тис. грн.), зобов'язаннями з iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) (458 тис. грн.), та iншими витрачаннями (211 тис. грн.) (iншi витрачання становлять: повернення безвiдсоткової фiнансової допомоги - 21 тис. грн., торговий патент - 5 тис. грн., послуги банку - 38 тис. грн., штрафи, пенi - 147 тис. грн.)
Основнi надходження грошових коштiв забезпечили надходження коштiв вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) (3 079 тис. грн.), повернення iнших податкiв i зборiв (7 тис. грн.), надходження коштiв вiд реалiзацiї майнових комплексiв (54 тис. грн), та iншi надходження (331 тис. грн. - безвiдсоткова фiнансова допомога).


ЗВIТ ПРО ВЛАСНИЙ КАПIТАЛ

Згiдно статуту, статутний капiтал Товариства становить 64 тис. грн. подiлений на 6 453 135 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,01 грн. кожна акцiя.
Додаткового випуску акцiй не було. Викуп власних акцiй у акцiонерiв не проводився. Емiсiйний дохiд не одержувався.

Прибуток на акцiю
За 2012 рiк у статутному капiталi Товариства змiн не вiдбувалось. Кiлькiсть акцiй протягом року не змiнювалась та складала 6 453 135 штук. Кiлькiсть акцiонерiв - 494.
Прибуток Товариства за 2012 рiк пiсля оподаткування склав 122 тис. грн. Прибуток на акцiю, згiдно МСФЗ 33, розраховується як:
EPS = Прибуток/ кiлькiсть акцiй
Прибуток на акцiю по результатам дiяльностi 2012 року складає: 0,0189 грн.

ПРИМIТКИ
Бiльш деталiзоване розкриття окремих статей фiнансової звiтностi розкрито в примiтках до фiнансової звiтностi, якi є додатком до цiєї пояснювальної записки та невiдємною частиною фiнансової звiтностi Товариства за 2012 рiк.



Голова правлiння Демський М.Є.



Головний бухгалтер Дзеньдзюра Н.I.

д/н

д/н

д/н