ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВІВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ВИРОБІВ №1".

Код за ЄДРПОУ: 01267024
Телефон: (032) 292-08-08
e-mail: lzzbv@ukrpost.ua
Юридична адреса: 79021, м.Львів, вул.Кульпарківська, 93.
 

Річний звіт за 2012 рік

12. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Вiдкрите акцiонерне товариство "Львiвський ЗБВ №1" було створене вiдповiдно до наказу РВ ФДМУ у Львiвськiй областi шляхом корпоратизацiї. Товариство зареєстровано 07 грудня 1994 року Франкiвською райдержадмiнiстрацiєю, № запису 1218. Пiдприємство пiсля приватизацiї працює повнiстю на госпрозрахункових вiдносинах. iсторiя ВАТ "ЛЗЗБВ №1" почалось у 1946 роцi з розчинного вузла i так званого господарського подвiр"я будiвельного управлiння. З огляду на потреби будiвництва в будiвельних матерiалах "Комбiнат промислових пiдприємств" (такою з 1946 по 1952р. була назва заводу), крiм виготовлення розчину та залiзобетону, виконував роботи з вторинної обробки щебеню, розпилу деревини, деревообробки. В 1954 роцi побудовано цех з випуску пустотних плит. З 1965 року завод розпочав будiвництво збiрного залiзобетону. Потужностi заводу дозволяли випускати понад 80 тис.м.куб. збiрного залiзобнтону. З конструкцiй нашого заводу побудовано такi об"єкти як "Львiвський автобусний завод". "Львiвсiльмаш", "Завод газової апаратури", "Кiнескоп", "Електрон", "Лорта" та iншi. Нинi завод випускає в основному конструкцiї для житлового, приватизованого будiвництва, для будiвництва об"єктiв соцкультпобуту.
У 2012 роцi товариство змiнило тип найменування на публiчне акцiонерне товариство.
Організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом ВИЩИМИ ОРГАНОМ ТОВАРИСТВА Є ЗАГАЛЬНI ЗБОРИ, НАГЛЯДОВА РАДА, РЕВIЗIЙНА КОМIСIЯ. ПРАВЛIННЯ.
Органiзацiйно Товариство знаходиться на однiй територiї. Дочiрнiх пiдприємств та фiлiй у товариства не має.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Основнi положення облiкової полiтики Товариства викладенi в пояснювальнiй записцi до рiчної фiнансової звiтностi i вiдображають обранi Товариством методи оцiнки активiв та зобов'язань, використовуванi методи нарахування амортизацiї та списання запасiв, а також iншi оцiночнi судження Товариства, якi воно використовує при складаннi фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до МСФЗ.
Текст аудиторського висновку
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю


Свiдоцтво про включення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв
№ 4552 вiд 31.01.2013р.
Адреса: 79059, м. Львiв, вул. Плугова, 8А/59
р/рахунок №2600108099001 у Львiвськiй фiлiї ПАТ "Банк "Київська Русь", м. Львiв, МФО 385543
ЄДРПОУ 38501759
Тел. (032)247-15-53, Факс (032)224-93-36,
e-mail:vk-audit@ukr.net www.vk-audit.com.ua

Вих. №ОА/6
вiд 29 квiтня 2013 р.

Власникам цiнних паперiв,
керiвництву
ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
"ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1",
НКЦПФР



АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
(ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)
ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
"ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"
СТАНОМ НА 31 ГРУДНЯ 2012 РОКУ (ЗА 2012 РIК)








Львiв - 2013р.
1. ОПИС АУДИТОРСЬКОЇ ПЕРЕВIРКИ
У вiдповiдностi до Законiв України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", "Про аудиторську дiяльнiсть" та iнших нормативних актiв, якi регулюють дiяльнiсть акцiонерних товариств, нами, незалежною аудиторською фiрмою Товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю "ВК-АУДИТ" (Свiдоцтво про включення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв № 4552 вiд 31.01.2013р., видане рiшенням АПУ №264/3 вiд 31 сiчня 2013 року) проведена аудиторська перевiрка достовiрностi фiнансової звiтностi за 2012 рiк та аналiз фiнансового стану Публiчного акцiонерного товариства "Львiвський завод залiзобетонних виробiв №1" (далi - Товариства) станом на 31.12.2012 року.
Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi МСА), зокрема МСА 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть", МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi", МСА 570 "Безперервнiсть", МСА 705 "Модифiкацiї думки у звiтi незалежного аудитора". Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень
Аудитор в своїй роботi керувався законодавством України в сферi господарської дiяльностi i оподаткування, встановленим порядком ведення бухгалтерського облiку i складання фiнансової звiтностi та Вимогами до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затвердженими Рiшенням ДКЦПФР вiд 29.09.11 року №1360.
Аудитором були виконанi такi види робiт (напрямки перевiрки):
- визначення вiдповiдностi фiнансової звiтностi основним принципам облiку, встановленим облiковою полiтикою пiдприємства та загальноприйнятим принципам облiку;
- аналiз (шляхом тестування) аудиторських доказiв, якi дають змогу пiдтвердити зазначенi у звiтностi суми i показники, та наведенi пояснення до них;
- дослiдження суттєвих облiкових оцiнок, зроблених керiвництвом пiд час пiдготовки фiнансової звiтностi;
- оцiнка надiйностi систем бухгалтерського облiку i внутрiшнього контролю пiдприємства,
- можливостi виникнення помилок i їх суттєвого впливу на звiтнiсть;
- здiйснення вибiркового контролю;
- оцiнка загального подання фiнансової звiтностi;
- оцiнка фiнансового стану.
Вiдповiдальнiсть за цi фiнансовi звiти несе управлiнський персонал Товариства.
Аудитор несе вiдповiдальнiсть за висновки щодо цих фiнансових звiтiв на пiдставi аудиторської перевiрки.
Пiд час аудиту було перевiрено:
" Звiт про фiнансовий стан (баланс) станом на 31.12.2012р.
" Звiт про сукупнi доходи та витрати (звiт про фiнансовi результати) за 2012р.
" Звiт про рух грошових коштiв за 2012р.
" Звiт про власний капiтал за 2012р.
" Пояснювальну записку до рiчної фiнансової звiтностi за 2012 рiк.
Вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту з використанням принципу вибiркової перевiрки, тобто до уваги брались лише суттєвi помилки, планування i проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних пiдтверджень щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих помилок. Дослiдження здiйснювалось шляхом тестування доказiв на об?рунтування сум та iнформацiї, розкритих у фiнансовому звiтi, а також оцiнка вiдповiдностi застосованих принципiв облiку нормативним вимогам, щодо органiзацiї бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi, чинним протягу перiоду перевiрки. Нами проводилась вибiркова перевiрка облiкових регiстрiв та первинних документiв за 2012 рiк.

2. ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ УПРАВЛIНСЬКОГО ПЕРСОНАЛУ ЗА ПIДГОТОВКУ ТА ДОСТОВIРНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ФIНАНСОВИХ ЗВIТIВ
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цiєї фiнансової звiтностi вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi та вимог чинного законодавства. Вiдповiдальнiсть керiвництва охоплює: розробку, впровадження та використання внутрiшнього контролю стосовно пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, якi не мiстять суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки; вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

3. ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ АУДИТОРА ЗА НАДАННЯ ВИСНОВКУ ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
Нашою вiдповiдальнiстю є надання висновку щодо цих фiнансових звiтiв, який базується на основi результатiв нашої аудиторської перевiрки. Ми провели аудиторську перевiрку вiдповiдно до вимог Закону України "Про аудиторську дiяльнiсть", Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), який подається до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку, затверджених рiшенням ДКЦПФР вiд 29 вересня 2011 року № 1360 i Мiжнародних стандартiв аудиту, прийнятих Аудиторською палатою України в якостi нацiональних нормативiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиторської перевiрки для отримання достатньої впевненостi, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Вiдбiр процедур залежить вiд судження аудитора. До таких процедур входить i оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансових звiтiв внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансових звiтiв, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання.
Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансових звiтiв.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та вiдповiднi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.

4. ПIДСТАВИ ДЛЯ ВИСЛОВЛЕННЯ УМОВНО-ПОЗИТИВНОЇ ДУМКИ
Ми провели аудиторську перевiрку згiдно з Мiжнародними стандартами аудиту. Цi стандарти зобов'язують нас планувати i здiйснювати аудиторську перевiрку з метою одержання об?рунтованої впевненостi в тому, що фiнансовi звiти не мiстять суттєвих викривлень.
Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми й розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв. Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевiрка забезпечує об?рунтовану пiдставу для висловлення нашої думки.
Нас призначили аудиторами Товариства 29 березня 2013 року, тому ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю активiв Товариства на кiнець 2012 року. Таким чином, ми не змогли визначити, чи вимагалося б коригування прибутку за рiк, за який подано данi, у фiнансовiй звiтностi Товариства.
Однак данi вiдхилення мають не суттєвий, та не всеохоплюючий вплив на фiнансову звiтнiсть Товариства.

5. УМОВНО-ПОЗИТИВНА ДУМКА
На нашу думку, за винятком можливого впливу на фiнансовi звiти питання, про яке йдеться у параграфi "Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки", фiнансова звiтнiсть висвiтлює достовiрно в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" на 31 грудня 2012 року та його фiнансовi результати, рух грошових коштiв у вiдповiдностi до мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi.





6. РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ ЩОДО ОКРЕМИХ ЕЛЕМЕНТIВ ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI ТОВАРИСТВА
6.1. Основнi положення облiкової полiтики Публiчного акцiонерного товариства "Львiвський завод залiзобетонних виробiв №1"
Основнi положення облiкової полiтики Товариства викладенi в пояснювальнiй записцi до рiчної фiнансової звiтностi i вiдображають обранi Товариством методи оцiнки активiв та зобов'язань, використовуванi методи нарахування амортизацiї та списання запасiв, а також iншi оцiночнi судження Товариства, якi воно використовує при складаннi фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до МСФЗ.

6.2. Основнi засоби
Облiк основних засобiв в Товариствi здiйснюється з використання МСФЗ 16 "Основнi засоби". Основнi засоби згiдно наказу про облiкову полiтику Товариства враховуються по первiснiй вартостi за вирахуванням накопиченої амортизацiї. При необхiдностi замiни значних компонентiв основних засобiв через певнi промiжки часу, витрати, пов`язанi з цим, визнаються в балансовiй вартостi основних засобiв, якщо виконуються усi критерiї визнання.
Амортизацiя за усiма групами основних засобiв нараховується прямолiнiйним методом. Лiквiдацiйна вартiсть визначена рiвною нулю.
За 2012 рiк витрати на придбання основних засобiв склали 8 тис. грн.
В 2012 роцi Товариством було реалiзовано основнi засоби. Первiсною вартiстю 1 441 тис. грн.
Залишкова вартiсть основних засобiв на кiнець 2012 року становить 1 902 тис. грн. i складається з наступних груп:
- будинки, споруди та передавальнi пристрої - 732 тис. грн.;
- транспортнi засоби - 37 тис. грн.;
- iншi основнi засоби - 1 133 тис. грн.

6.3. Дебiторська заборгованiсть
Дебiторська заборгованiсть у балансi Товариства станом на 31.12.2012р. вiдображена згiдно правил МСФЗ i складається виключно з дебiторської заборгованостi за товари, роботи, послуги та становить на 31.12.2012р. - 1 192 тис. грн. При цьому дебiторська заборгованiсть з термiном погашення 12 мiсяцiв становить - 173 тис. грн., з термiном погашення вiд 12 до 18 мiсяцiв - 1 019 тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть не пiдлягає коригуванню та вiдповiдає усiм вимогам визнання згiдно вимог МСФЗ. Резерв сумнiвних боргiв не створено. Цей факт має суттєвий, але не всеохоплюючий вплив на фiнансовий стан пiдприємства.



6.4. Грошовi кошти
Станом на 31.12.2012 р. грошовi кошти Товариства складали 39 тис. грн. та були представленi наступними категорiями: каса 0 тис. грн., поточнi рахунки в нацiональнiй валютi 39 тис. грн.

6.5. Запаси
Запаси Товариства вiдображаються по меншiй з двох величин: собiвартостi або чистiй вартостi реалiзацiї. На витрати запаси вiдносяться по методу "ФIФО".
Балансова вартiсть запасiв станом на 31.12.2012р. складала 3 215 тис. грн. Запаси представленi наступними категорiями:
Найменування показника Станом на 31.12.2012р.
тис. грн.
Сировина i матерiали 2 272
Паливо 2
Запаснi частини 23
Малоцiннi та швидкозношуванi предмети 27
Готова продукцiя 891
Всього 2

Облiк запасiв вiдповiдає вимогам та критерiям визнання згiдно МСФЗ 2 "Запаси" Перехiд вiд нацiональних стандартiв до МСФЗ не зробив iстотного впливу на облiк запасiв.

6.6. Облiк зобов'язань
Iнформацiя про зобов'язання, яка наведена безпосередньо у фiнансових звiтах, розкрита в усiх суттєвих моментах повно, достовiрно i вiдповiдно до вимог МСФЗ "Зобов'язання". Зобов'язання визнається, якщо його оцiнка може бути достовiрно визначена та iснує ймовiрнiсть зменшення економiчних вигод у майбутньому внаслiдок його погашення. Якщо на дату балансу ранiше визнане зобов'язання не пiдлягає погашенню, то його сума включається до складу доходу звiтного перiоду.
Розмiр короткострокових зобов'язань на звiтну дату склав 4 293 тис. грн., довгострокових зобов'язань Товариство не має, зобов'язання пiдтвердженi актами звiрок з контрагентами, проведеними на прохання аудитора.
Таким чином, аудитор отримав достатню впевненiсть в складi та розмiрi зобов'язань Товариства.




6.7. Власний та статутний капiтал Товариства
Станом на 31.12.2012р. власний капiтал Товариства становить 2 079 тис. грн. та складається з наступних складових:
- статутний капiтал у розмiрi - 64 тис. грн.;
- iнший додатковий капiтал - 2 806 тис. грн.;
- непокритий збиток у розмiрi - 791 тис. грн.
Статутний капiтал Товариства становить 64 тис. грн., який подiлено на 6 453 135 простих акцiй номiнальною вартiстю 0,01 гривень кожна.
Акцiонерами Товариства є 1 (одна) юридична особа та 493 (чотириста дев'яносто три) фiзичнi особи.

6.8. Визнання доходiв та витрат
Доходи та витрати Товариства вiдображаються вiдповiдно до вимог МСФЗ. Доходи Товариства за 12 мiсяцiв 2012 р. становлять 3 678 тис. грн. i складаються з:
- чистих доходiв вiд реалiзацiї товарiв, робiт, послуг - 1 421 тис. грн.;
- iнших операцiйних доходiв - 2 257 тис. грн., що складається з:
" оренда примiщення - 909 тис. грн.;
" продаж майнових комплексiв - 374,8 тис. грн.;
" продаж м/ф - 973,2 тис. грн.
Витрати Товариства за 2012 рiк становлять 3 530 тис. грн. i складаються з :
- собiвартостi реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) - 1 771 тис. грн.;
- адмiнiстративних витрат - 1 515 тис. грн.;
- витрат на збут - 51 тис. грн.;
- iнших операцiйних витрат - 193 тис. грн., що складаються з:
" штрафи, пенi - 147 тис. грн.;
" торговий патент - 5 тис. грн.;
" вихiдна допомога - 41 тис. грн.
Податок на прибуток в 2012 роцi становив 26 тис. грн.
Чистий прибуток Товариства за 2012 рiк становить 122 тис. грн.


7. РОЗКРИТТЯ IНШОЇ ДОПОМIЖНОЇ IНФОРМАЦIЇ
7.1. Розкриття iнформацiї щодо вiдповiдностi вартостi чистих активiв вимогам чинного законодавства.
Розрахунок вартостi чистих активiв проведено на пiдставi даних бухгалтерської звiтностi, та керуючись Вимогами до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), який подається до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку, затверджених рiшенням ДКЦПФР вiд 29 вересня 2011 року № 1360. Рiзниця мiж розрахунковою вартiстю чистих активiв i статутним капiталом становить 2 015 тис. грн. Вартiсть чистих активiв акцiонерного Товариства бiльша вiд статутного капiталу. Вимоги п.3 ст.155 Цивiльного кодексу України дотримуються.

7.2. Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв.
Пiд час виконання завдання (згiдно з МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть") ми здiйснили аудиторськi процедури щодо виявлення наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом та подається до ДКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю.
Ми не виявили фактiв суттєвої невiдповiдностi мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається Товариством.

7.3. Виконання значних правочинiв.
Ми виконали перевiрку дотримання Товариством вимог Закону України "Про акцiонернi Товариства" щодо виконання значних правочинiв. Аудиторською перевiркою виявлено недотримання Товариством ст.70 Закону України "Про акцiонернi товариства" щодо погодження Загальними зборами акцiонерiв укладення значних правочинiв.

7.4. Стан корпоративного управлiння
Ми виконали процедури оцiнки стану корпоративного управлiння Товариства на вiдповiднiсть вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства".
На нашу думку, стан корпоративного управлiння в цiлому вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi Товариства" i "Положенню про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв", затвердженого Рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку №1591 вiд 19 грудня 2006 року.
Не змiнюючи нашої думки, ми вiдзначаємо, що Товариством не створено посаду внутрiшнього аудитора, що не суперечить закону.

7.5. Iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства
Пiд час виконання процедур оцiнки ризикiв i пов'язаної з ними дiяльностi для отримання розумiння суб'єкта господарювання та його середовища, включаючи його внутрiшнiй контроль, ми виконали процедури, необхiднi для отримання iнформацiї, яка використовуватиметься пiд час iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства. Аудитором були поданi запити до управлiнського персоналу та iнших працiвникiв суб'єкта господарювання, якi на думку аудитора, можуть мати iнформацiю, яка, ймовiрно, може допомогти при iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення в наслiдок шахрайства або помилки. Аудитором були проведенi аналiтичнi процедури. Аудитор отримав розумiння зовнiшнiх чинникiв, дiяльностi суб'єкта господарювання, структуру його власностi та корпоративного управлiння, структуру та спосiб фiнансування, облiкову полiтику, цiлi та стратегiї i пов'язанi з ними бiзнес-ризики, оцiнки та огляди фiнансових результатiв.
Ми вважаємо, що отримали достатнi докази того, що ризик суттєвого викривлення фiнансової звiтностi Товариства внаслiдок шахрайства низький.

8. АНАЛIЗ ПОКАЗНИКIВ ФIНАНСОВОГО СТАНУ ТОВАРИСТВА
Фiнансовий стан ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" характеризується нижченаведеними показниками:
8.1. Валюта балансу протягом 2012 року знизилась на 48 тис. грн.
8.2. У структурi майна Товариства за аналiзований перiод необоротнi активи зменшилися на 32 тис. грн.
8.3. Розмiр власного капiталу Товариства за звiтний перiод збiльшився на 122 тис. грн. i становить 2 079 тис. грн.
8.4. Аналiз показникiв лiквiдностi та платоспроможностi
№ з/п Показник Формула розрахунку Нормативне значення Фактичне значення за звiтний перiод Фактичне значення за попереднiй перiод
1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi Ф1ряд. 220+230+240
Ф1 ряд. 620
0,2-0,35 0,0091 0,0002
2. Коефiцiєнт загальної
лiквiдностi Ф.1 ряд.260
Ф.1 ряд. 620
1-2 1,0356 0,9998
3. Коефiцiєнт фiнансової
стiйкостi (автономiї) Ф.1 ряд.380
Ф. 1 ряд.640
> 0,5 0,33 0,30
4. Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним
капiталом (фiнансування) Ф.1 ряд.430+480+620+630
Ф.1 ряд.380
0,5-1,0 2,0649 2,2805
5. Коефiцiєнт рентабельностi активiв
Ф.2 ряд.190
Ф.1(ряд.280(гр.3)+ ряд.280(гр.4))/2 >0
збiльшення 0,0191 -

8.5. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi Товариства протягом 2012 року дещо покращився, проте залишається й надалi меншим нормативного значення, що свiдчить про брак грошових коштiв у пiдприємства в 2012 роцi.
8.6. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi в 2012 роцi зрiс, та увiйшов у межi норми, що свiдчить про можливiсть пiдприємства погасити свої зобов'язання.
8.7. Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi в 2012 роцi практично не змiнився i надалi залишається меншим нормативного значення.
8.8. Коефiцiєнт покриття зобов'язань Товариства власним капiталом показує що зобов'язання Товариства значними i не можуть повнiстю покритися за рахунок власного капiталу пiдприємства.
8.9. Оскiльки пiдприємство за пiдсумками 2012 року отримало прибутки, то коефiцiєнт рентабельностi активiв є становить 0,0191.
8.10. Виходячи з загального аналiзу фiнансового стану Товариства в 2012 роцi, фiнансовий стан пiдприємства дещо знизився, на Товариствi iснує загроза неплатоспроможностi, зобов'язання Товариства перевищують власний капiтал, та не можуть бути покритi за рахунок нього. Товариству необхiдне залучення фiнансових ресурсiв з зовнiшнiх джерел.

9. ОСНОВНI ВIДОМОСТI ПРО ЕМIТЕНТА
Повне найменування Товариства ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1"
Скорочене найменування ПАТ"ЛЗЗБВ №1"
Код за ЄДРПОУ 01267024
Код за КВЕД 23.61 Виготовлення виробiв iз бетону для будiвництва;
23.63 Виробництво бетонних розчинiв, готових для використання;
25.11 Виробництво будiвельних металевих конструкцiй i частин конструкцiй;
41.20 Будiвництво житлових i нежитлових будiвель;
46.73 Оптова торгiвля деревиною, будiвельними матерiалами та санiтарно-технiчним обладнанням;
47.52 Роздрiбна торгiвля залiзними виробами, будiвельними матерiалами та санiтарно-технiчними виробами в спецiалiзованих магазинах;
49.41 Вантажний автомобiльний транспорт;
68.20 Надання в оренду й експлуатацiю власного чи орендованого нерухомого майна.
Органiзацiйно-правова форма Публiчне акцiонерне товариство
Основний вид дiяльностi 23.61 Виготовлення виробiв iз бетону для будiвництва
Найменування органу, яким було здiйснено реєстрацiю Виконавчий комiтет Львiвської мiської ради Львiвської областi
Дата державної реєстрацiї 07.12.1994р.
Юридична адреса Товариства 79021, Львiвська обл., мiсто Львiв, Франкiвський район, ВУЛИЦЯ КУЛЬПАРКIВСЬКА, будинок 93
Фактичне мiсцезнаходження Товариства 79021, Львiвська обл., мiсто Львiв, Франкiвський район, ВУЛИЦЯ КУЛЬПАРКIВСЬКА, будинок 93
Телефон (032) 292-08-08
Головнi посадовi особи на Товариствi:
Голова правлiння

Головний бухгалтер
Демський Михайло Євстахiйович

Дзендзюра Надiя Iванiвна


10. ОСНОВНI ВIДОМОСТI ПРО АУДИТОРСЬКУ ФIРМУ
Повне найменування
юридичної особи Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "ВК-АУДИТ"
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ 38501759
Мiсцезнаходження: 79059, м. Львiв, вул. Плугова, буд.8А, кв.59
Свiдоцтво про включення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв
№ 4552 вiд 31.01.2013р, видане рiшенням АПУ №264/3 вiд 31 сiчня 2013 року
Керiвник Качерай Василь Петрович
Iнформацiя про аудитора

Качерай Василь Петрович. Сертифiкат аудитора №006977, виданий рiшенням АПУ №261/2 вiд 29 листопада 2012 року
Контактний телефон (032) 247-15-53

11. РЕКВIЗИТИ ДОГОВОРУ НА ПРОВЕДЕННЯ АУДИТУ.
Аудиторська перевiрка ПАТ "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" проводилась згiдно Договору № ОА/6 вiд 29.03.2013 року.

12. ТЕРМIН ПРОВЕДЕННЯ АУДИТУ
Аудиторська перевiрка ПАТ "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" проводилась з 08 квiтня 2013 року по 29 квiтня 2013 року. Дата видачi висновку - 29 квiтня 2013 року

13. ВИСНОВОК
За результатами перевiрки аудиторський висновок - умовно-позитивний.
Звiтнiсть ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЛЬВIВСЬКИЙ ЗАВОД ЗАЛIЗОБЕТОННИХ ВИРОБIВ №1" наведена у Додатку до аудиторського висновку.
Аудиторський висновок складено у трьох примiрниках, з яких перших два передано ЗАМОВНИКУ, третiй - ВИКОНАВЦЮ.

Директор
ТОВ "ВК-АУДИТ" ________________ Качерай В.П.
Сертифiкат аудитора №006977, виданий згiдно з рiшенням
Аудиторської плати України №261/2 вiд 29 листопада 2012 року
(дiйсний до 29 листопада 2017 року)

Свiдоцтво про внесення в Реєстр аудиторських фiрм
та аудиторiв № 4552 вiд 31.01.2013р,
видане рiшенням АПУ №264/3 вiд 31 сiчня 2013 року
(дiйсне до 31 сiчня 2018 року)

м. Львiв 29 квiтня 2013 року


Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основнi види продукцiї: - виробництво залiзобетонних виробiв; - виробництво залiзобетонних конструкцiй. Пiдприємство виготовляє вироби для житлового будiвництва, бiльшiсть замовлень припадає на весняно-лiтнiй перiод. Обсяги виробництва зросли разом з ростом обсягiв будiвництва взагалi. Основним конкурентом пiдприємства є "Львiвський завод ЗБВ №2".
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з її господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Придбань та вiдчужень активiв за останнiх 5 рокiв не було.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформацію щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Облiк основних засобiв в Товариствi здiйснюється з використання МСФЗ 16 "Основнi засоби". Основнi засоби згiдно наказу про облiкову полiтику Товариства враховуються по первiснiй вартостi за вирахуванням накопиченої амортизацiї. При необхiдностi замiни значних компонентiв основних засобiв через певнi промiжки часу, витрати, пов`язанi з цим, визнаються в балансовiй вартостi основних засобiв, якщо виконуються усi критерiї визнання.
Амортизацiя за усiма групами основних засобiв нараховується прямолiнiйним методом. Лiквiдацiйна вартiсть визначена рiвною нулю.
За 2012 рiк витрати на придбання основних засобiв склали 8 тис. грн.
В 2012 роцi Товариством було реалiзовано основнi засоби. Первiсною вартiстю 1 441 тис. грн.
Залишкова вартiсть основних засобiв на кiнець 2012 року становить 1 902 тис. грн. i складається з наступних груп:
- будинки, споруди та передавальнi пристрої - 732 тис. грн.;
- транспортнi засоби - 37 тис. грн.;
- iншi основнi засоби - 1 133 тис. грн.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основними проблемами пiдприємства є низький попит на продукцiю через скорочення обсягiв будiвництва; низька платоспроможнiсть клiєнтiв (як населення, так i органiзацiй). Iстотнi проблеми, що впливають на дiяльнiсть емiтента: - економiчна нестабiльнiсть в Українi; - постiйнi змiни в законодавствi України; - фiскальна полiтика системи оподаткування; - соцiальна напруженiсть у галузi.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства В звiтному перiодi штрафи та компенсацiї за порушення чинного законодавствана не сплачувалось.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента ДОГОВОРИ ЗАКЛЮЧАЮТЬСЯ В ОСНОВНОМУ,З ОПЛАТОЮ ПIСЛЯ РЕАЛIЗАЦIЇ ПРОДУКЦIЇ.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів УКЛАДЕНИХ, АЛЕ НЕ ВИКОНАНИХ ДОГОВОРIВ ПIДПРИЄМСТВО НЕ МАЄ.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) На пiдприємствi проводяться економiчнi розрахунки для пiдвищення прибутковостi пiдприємства, розширення ринку збуту продукцiї, пошук нових клiєнтiв. Складається бiзнес-план для покращення фiнансового стану виробництва. Проводиться замiна i ТП для покращення технiчної документацiї, якостi продукцiї, здiйснюється пошук ринку збуту, проводиться реалiзацiя для нелiквiдiв.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік Товариство не здiйснює i не планує здiйснювати дослiдження та розробки, витрати на дослiдження та розробки за звiтний перiод вiдсутнi.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Товариство у звiтному перiодi не було задiяне в судових справах.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iншої суттєвої iнформацiї немає.